Mies ylitti Suomen ja Ruotsin valtakunnanrajan piittaamatta pysähtymismerkeistä – epäily viidestä valtionrajarikoksesta

Rajanylityspaikalla on noudatettava liikenteenohjauslaitteilla osoitettuja liikennejärjestelyjä sekä rajavartiomiehen antamia ohjeita ja käskyjä.

Rajanylityspaikalla on noudatettava liikenteenohjauslaitteilla osoitettuja liikennejärjestelyjä sekä rajavartiomiehen antamia ohjeita ja käskyjä. (Kuva Rajavartiolaitos)

Epäilty ei noudattanut liikenteenohjauslaitteiden eikä rajavartiomiehen osoittamia pysäyttämismerkkejä.

VALTIONRAJARIKOS Lapin rajavartiostolla on esitutkinnassa tapahtumasarja, jossa sama henkilö on helmikuun alkupuolella useita kertoja ylittänyt Suomen ja Ruotsin välisen valtakunnanrajan pysähtymättä rajatarkastukseen. Rajanylitykset on tehty Pellon ja Ylitornion rajanylityspaikoilla niiden aukioloaikoina.

Mies ei ole noudattanut liikenteenohjauslaitteiden eikä rajavartiomiehen osoittamia pysäyttämismerkkejä. Henkilöä epäillään kaikkiaan viidestä erillisestä valtionrajarikoksesta. Ainakin joillain ylityskerroilla epäillyn kuljettamassa autossa on ollut mukana matkustajana toinen henkilö, jonka myös epäillään näillä tapahtumakerroilla syyllistyneen valtionrajarikokseen.

Lapin rajavartiosto muistuttaa, että sisärajavalvonnan ollessa palautettuna rajanylittäjä on velvollinen pysähtymään rajatarkastukseen Ruotsin ja Norjan vastaisten rajojen rajanylityspaikoilla. Rajatarkastuksesta saa poistua vasta rajavartiomiehen luvalla.

Lue myös: Viisi ulkomaista opiskelijaa suunnisti Google Maps -sovelluksella Venäjän rajalle – epäily valtionrajarikoksesta

Kommentoi Facebookissa