HIFK puolivälieriin – KooKoolle viimeinen pudotuspelipaikka

Jääkiekon Suomen mestari saa nostella Kanada-maljaa. (Kuva Liiga)

HIFK hävisi JYPille, mutta meni silti suoraan puolivälieriin, kun Kärpät romahti ottelussaan Jukureita vastaan. KooKoo puolestaan jätti HPK:n ja Jukurit rannalle puolivälieräkarsinnoista.

JÄÄKIEKKO SM-liigan runkosarja on päättynyt. Viimeisellä kierroksella HIFK lunasti suoran puolivälieräpaikan ja KooKoo viimeisen puolivälieräkarsintapaikan.

HIFK hävisi Jyväskylässä JYPille 4-5-lukemin jatkoajalla, mutta se riitti sille kuudenteen tilaan, joka vei siis suoraan puolivälieriin. Samaan aikaan Kärpät tyri pahasti ja hävisi Mikkelin Jukureille 2-6-lukemin.

Näin HIFK lähetti Lauri Marjamäen valmentaman Kärppä-ryhmän puolivälieräkarsintoihin eli ”sääleihin”. Se on Kärpille ruma katastrofi. Huhujen mukaan joukkue on rakennettu neljällä miljoonalla eurolla.

Olli Jokisen valmentama Jukurit otti komean voiton, mutta sai samalla pettyä. Jukureiden kausi päättyi runkosarjaan.

KooKoo tarvitsi kipeästi voiton viimeisestä ottelustaan Turun Palloseuraa vastaan ja sen se myös otti. KooKoo murskasi TPS:n peräti 7-3-lukemin ja meni viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin.

KooKoon sankareita olivat tehot 2+1 iskenyt Heikki Liedes ja tehot 1+1 nautiskellut Teemu Rautiainen.

HPK hävisi lauantaina Ilvekselle 2-3-lukemin jatkoajalla. Tappio merkitsi HPK:n kauden päättymistä runkosarjaan.

SM-liigan pudotuspelit käynnistyvät jo maanantaina. Ensimmäisellä kierroksella Kärpät kohtaa KooKoon ja Ässät kohtaa TPS:n. Jatkopaikkaan tarvitaan kaksi voittoa ja sarjat päättyvät viimeistään torstaina.

Puolivälierissä Tappara ja Ilves odottavat vastustajaa sääleistä. Jo varmistuneissa puolivälieräpareissa Lukko kohtaa HIFK:n ja Pelicans KalPan.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Tappara on runkosarjan voittaja

Kommentoi Facebookissa