Tappara on runkosarjan voittaja

Tappara voitti CHL:n mestaruuden 2023. (Kuva C MORE)

Tappara voitti Ilveksen 5-3 ja varmisti runkosarjan voiton.

JÄÄKIEKKO Euroopan mestari Tampereen Tappara on SM-liigan runkosarjan voittaja kaudella 2022-2023. Asia varmistui perjantaina Tampereen runkosarjakauden viimeisessä paikallispelissä, jossa Tappara teki selvää Ilveksestä ja voitti lopulta 5-3-lukemin.

Tappara nousi paikallispelin voiton myötä 116 pisteeseen, eikä Ilves voi enää edes teoriassa saada sitä kiinni. Tapparan runkosarja päättyi tähän iltaan. Ilves kohtaa lauantaina vielä HPK:n.

Helsingissä HIFK kärsi todella pahan tappion suoran pudotuspelipaikan kannalta. TPS kairasi täydet pisteet lukemin 2-0. TPS:n maaleista vastasivat perjantaina Viljami Marjala ja Martin Johansson.

HPK kaatoi JYPin 4-2 ja nousi kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Samalla SaiPa piinasi kenties kohtalokkain seurauksin KooKoota.

KooKoo kaatoi SaiPan vasta jatkoajalla lukemin 4-3 ja valahti vasta sijalle 11. Viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo ratkeaa vasta lauantaina viimeisellä runkosarjan kierroksella.

Pelicans teki selvää KalPasta lukemin 6-2. Samalla varmistui se, että KalPa ja Pelicans kohtaavat tänä keväänä puolivälieräsarjassa.

Paikasta kuuden joukkoonkin kisataan vielä viimeisellä kierroksella. Kärpillä ja HIFK:lla on molemmilla 96 pistettä.

Kärpät on kiinni kuudennessa tilassa ennen viimeistä kierrosta, kun taas HIFK on edelleen viivan alla. HIFK toivoo nyt, että Jukurit pystyisi nappaamaan lauantaina pisteitä Oulusta ja samaan aikaan se yrittää napsia pinnat JYPiltä.

Sport leipoi perjantaina yllätyksen. Se kaatoi Ässät 3-0, mutta tuloksella ei enää niin suurta merkitystä ollut. Ässät aloittaa varmuudella pudotuspelinsä kohtaamalla TPS:n sääleissä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Teemu Pulkkinen harkitsee jatkoa Venäjällä – pelaa Vladimir Putinin pussiin

Kommentoi Facebookissa