HIFK räpeltää syvällä – faneilta tyly viesti

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

HIFK hävisi jälleen murskalukemin. Faneilla oli katsomossa banderolli, jossa luki ”Hävetkää!”.

JALKAPALLO HIFK:n putoaminen Veikkausliigasta ei varmistunut vielä keskiviikkona, mutta käytännössä asia lienee selviö. HIFK hävisi kotiottelussaan Ilvekselle tylyin lukemin 1-5.

HIFK:n kannattajat ovat jo pidemmän aikaa olleet hyvin turhautuneita, vaikka seuran toiminta onkin jatkunut pelastusoperaation jälkeen. Joukkueen peli on ollut syyskuussa kuitenkin melkoista kuraa.

Ilves-ottelussa fanit järjestivätkin protestin.

Protesti hallituksen, jengin ja valmennuksen sekoilulle. Pidetään Klacken tyhjänä ja hiljaisena ekat 20 peliminuuttia. Kaikki jäävät katsomon taakse, 20 peliminuutilla takas katsomoon, Stadin kingit ohjeisti omiaan.

Faneilla oli katsomossa myös banderolli. Siinä luki lyhyesti ja ytimekkäästi ”Hävetkää!”.

Ottelussa HIFK:n kannattajat tekivät myös mielipiteensä selväksi päävalmentaja Mixu Paatelaisesta. Hän sai yhtä tylyä palautetta kuin 2015 Suomen maajoukkueen päävalmentajana.

FC Lahden 0-2 -tappio VPS:lle tarkoitti, ettei HIFK:n putoaminen vielä varmistunut. Olisi kuitenkin melkoinen ihme, jos HIFK voittaisi kaikki kolme otteluaan ja nousisi paremmalla maalierolla FC Lahden edelle. Eroa FC Lahden ja HIFK:n välillä on yhdeksän pistettä.

Seinäjoella SJK otti 3-1 -voiton Kuopion Palloseurasta. Tulos tarkoittaa, että KuPS on yhä viiden pisteen päässä kärkijoukkue HJK:sta.

Mikäli HJK voittaa torstaina Hongan, on mestaruus HJK:lle katkolla jo ensi sunnuntaina.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Venäjän urheilu epävarmuuden keskellä – suomalaiskolmikolla riittää jännitettävää

Kommentoi Facebookissa