Ville Peltosen tuskaan pientä helpotusta

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana (Kuva: Liiga)

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana. (Kuva Liiga)

HIFK onnistui nousemaan pois SM-liigan jumbosijalta voitettuaan Sportin jatkoajalla.

JALKAPALLO HIFK otti keskiviikkona helpottavan voiton jääkiekon SM-liigassa, kun se kaatoi Vaasan Sportin 4-3-lukemin jatkoajalla. HIFK johti ottelua jo 2-0 ja 3-2, mutta jätti kuitenkin pisteen matkalle.

HIFK nousi pois sarjan jumbopaikalta. Se nousi viimeiseksi pudonneen SaiPan kanssa tasapisteisiin.

Voitto on kuitenkin aina voitto, ja Ilari Melartin illan toinen maali toi HIFK:lle maukkaan voiton. HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen, kuinka helpottavalta tämä voitto tuntui?

– Ihan yhtä hyvältä kuin missä tahansa muussakin ottelussa. Totta kai me tiedettiin, missä me mennään. Kehuin poikien luonnetta ja sitkeyttä. Me tiesimme sen, että me emme kovin kauaa ole kolme kertaa tehottomampia kuin meidän vastustajat, Peltonen sanoi ottelun jälkeen.

HIFK on kärsinyt alkukaudesta kroonisesta tehottomuudesta, mutta keskiviikkona se onnistui neljä kertaa maalinteossa. Sellaisella maalimäärällä voi jo voittaa otteluita.

– Tiesin, että se tulee muuttumaan ja pojat hienosti sen osoittivat tänään. Pystymme parantamaan vielä meidän kiekollista pelaamista, joka näkyy ja valuu vähän meidän sinne ylivoimaankin. Tässä oli paljon hyviä juttuja ja peli parani koko ajan. Kolmas erä oli itseasiassa meidän paras erä, Peltonen linjasi.

HIFK:n hyökkääjillä on ollut ajottain vaikeaa maalinteon suhteen, mutta Ilari Melart on ollut tehokas läpi alkukauden. Keskiviikkona hän teki tehot 2+1.

– Meillä on ykköspuolustaja joukkueessa. Ilari on ollut ihan alusta asti todella vakuuttava. Varmasti tulemme näkemään häneltä hyviä otteita jatkossakin. Auttaa meidän joukkuetta ihan joka tilanteessa. Olen oikea iloinen valmentajana, että meillä on tällainen pelaaja joukkueessa, Peltonen kehui.

HIFK on aloittanut kautensa vaisusti, vaikka keskiviikkona tulikin voitto. Se oli helsinkiläisten kauden toinen. Onko Peltonen kokenut jo paineita?

– Meillä on ihan joka päivä paineita sen suhteen, että tulemme paremmiksi. Vaikka nyt on tullut tappioita, niin sinänsä meidän päivät eivät ole muuttuneet. Kyllä me joka päivä vain katsomme sitä, että missä me voidaan olla parempia ja kehittyä. Mielestäni on kyse siitä, että me menemme juuri tällaisissa tilanteissa vain sitä painetta päin ja upeasti kundit ovat sitä tässä kestäneet. Kun maalinteko on vähän vaikeampaa, niin silloin pitää mennä vain lähemmäs maalia ja olla ahneempia siellä, Peltonen sanoi.

Painetta ja tuloksenteon vaikeutta on purettu joukkueen kesken.

– Olemme saaneet hyviä ohjeita meidän läheisiltä ihmiseltä tässä meidän joukkueessa. Tiesin ja uskoin, että se tehokkuus tulee paranemaan ja tänään se tehokkuus oli parempaa, Peltonen sanoi.

Tappiot eivät ole muuttaneet myöskään Peltosen itsensä roolia joukkueessa. Päävalmentaja on paiskinut hommia koko ajan täysillä.

– Kyllä minä olen paiskinut joka päivä ihan samalla tavalla hommia, tuli sitten voitto tai tappio. Tämä on niin kova sarja, ettei ole yhtään varaa löysätä. Tänään tuli meille hyvä kokemus ja saimme muutamia asioita kuntoon, Peltonen linjasi.

– Olisimme voineet ottaa pisteitä joistakin muistakin otteluista, mutta jos ja mutku ei auta. Tänään olimme sen verran parempia, että saimme kaksi pistettä.

Kärkijoukkue Ilves hävisi yllättäen KalPalle maalein 4-7. Tappara nousi neljänneksi voitettuaan sarjassa kolmantena olevan KooKoon jatkoajalla 5-4.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: Ilves voitti SM-liigan huipputaiston

Kommentoi Facebookissa