HIFK sysäsi TPS:n Liigan jumboksi – ”Tämä oli laadukas kiekkopeli”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK voitti TPS:n 2-1 ja sysäsi turkulaiset koko sarjan jumbosijalle.

JÄÄKIEKKO Helsingin IFK nappasi helpottavan voiton jääkiekon SM-liigassa, kun se kaatoi TPS:n 2-1-lukemin lauantaina. Ennen peliä panokset olivat kovat. Jompikumpi perinteisistä suurseuroista oli valahtaa koko Liigan jumboksi ja kohtalon koki TPS.

HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen oli ottelun jälkeen helpottunut. Paikalla soittanut sinfoniaorkesteri pääsi Otto Paajasen ja Sebastian Dykin maalien jälkeen sittenkin soittamaan voittosointuja.

– Tämä oli laadukas kiekkopeli ja taistelua millimetreistä ihan loppuun saakka. Kyllä se kärsivällisyys oli avainsana tänään. Paransimme koko ajan. Ehkä ensimmäisessä erässä näkyi vähän se meidän pelaamattomuus ja se, että vastustajalla oli peli alla. Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin vaaka rupesi kallistumaan meidän suuntaan. Ei pomppinut paikoista, mutta kolmannessa erässä teimme kaksi aika hienoa tekemällä tehtyä maalia. Sillä tapaa ihan ansaittu voitto ja Tuohimaa oli maalissa hyvä, Pikkarainen summasi Sport Contentille pelin jälkeen.

Ottelun panokset olivat isot, mutta ehkä eri tavalla kuin olisi vielä syyskuussa mietitty. Ottelun häviäjä lentää SM-liigan jumboksi.

Pikkarainen ei asiaa sen suuremmin miettinyt ennen peliä.

– En sillä tavalla miettinyt, mutta kyllähän se tilanne tiedossa oli. Fokus on pysynyt kuitenkin niin itselläni kuin joukkueellakin hyvin oikeissa asioissa. Tämä oli meille nyt hyvä testi. Eivät nämä juhlapelit ole monesti kovin helppoja paikkoja kotiyleisön edessä. Pystyimme ennen kaikkea pelaamaan kiekolla ja sillä tavalla rytmittämään lähtöjä ja peliä. Siihen pitää olla tosi tyytyväinen, Pikkarainen linjasi.

Helpottiko HIFK:n tuska nyt viimein?

– Tietysti näissä tilanteissa voitot auttaa, mutta se ei ole mikään lopullinen juttu, vaan avainasia on rohkeasti jatkaa sitä työtä. Pitkällä jänteellä aukeaa ihan varmasti. Oliko tämä se voitto, joka aukaisi homman lopullisesti? Sitä ei voi tietää, mutta todennäköisesti ei ollut. Jos pystymme pitämään kuitenkin tuon peruspelaamisen tuolla tasolla ja tuon peli-ilmeen, niin se tuottaa meille ihan varmasti pitkässä juoksussa hyvää tämän sarjan aikana, Pikkarainen uskoi.

HIFK:n seuraava haaste on Oulun Kärpät. Siinä mitataan koruttomasti aukesiko peli vai ei?

– Se on just näin. Suomen paras joukkue tulee vastaan. Kiva on päästä pelaamaan, Pikkarainen hymyili.

Kärpät taipui lauantaina Liigan kärkiottelussa Tapparalle voittolaukauskisan päätteeksi 2-3. Tappara oli perjantaina taipunut Ässille voittolaukauskisan jälkeen 1-2 ja kokenut kauden avaustappionsa. Lauantain voittonsa myötä Tappara johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla toisena olevaan Kärppiin.

Sarjakolmonen Lukko hävisi Kuopiossa KalPalle 2-4. Samalla katkesi Lukon kuuden ottelun voittoputki.

Haastattelu Ville Hirvonen, Helsingin Jäähalli

Lue myös: Jokerit kasvatti voittoputkeaan erikoisellakin alivoimaosumalla – ”Joskus se menee tolleen”

Kommentoi Facebookissa