Jokerit kasvatti voittoputkeaan erikoisellakin alivoimaosumalla – ”Joskus se menee tolleen”

Jokerit uudisti peliasunsa KHL-kaudelle 2019-20.

Jokerit uudisti peliasunsa KHL-kaudelle 2019-2020. (Kuva AOP)

Jokerit on jo viiden ottelun voittoputkessa. Maailmanmestari Veli-Matti Savinainen maalasi ensi kertaa Jokereissa.

JÄÄKIEKKO Jokerit nappasi KHL-liigassa perjantaina jo viidennen perättäisen voittonsa. Valkovenäläinen Dinamo Minsk taipui Jokereille 2-3.

Viime kevään maailmanmestari Veli-Matti Savinainen teki kauden avausmaalinsa ja ensimmäisen maalinsa Jokereiden paidassa. Savinainen teki 2-2 -tasoitusmaalin ja oli syöttämässä voittomaalia, jonka Brian O´Neill viimeisteli alivoimalla. Jokerit voitti 3-2.

– Ihan hyvää tekemistä periaatteessa. Totta kai pelissä tulee välillä hyviä hetkiä, ja sitten siellä on vastustaja myös, niin välillä tulee huonoja hetkiä, joita meillä oli tokassa erässä. Mutta muuten suht ok peli meiltä. Hyvä ja iso voitto meille, summasi Savinainen illan antia.

Kolmas erä tarjosi erikoisia tilanteita. Jokerit loi useita paikkoja alivoimalla, kun Dinamo oli ylivoimapelissään aivan ulapalla.

– Joskus se menee tolleen. Ollaan nähty, että kun joku joukkue saa yv:n, ne luulee sen tulevan itsestään, kun niillä on yhden miehen ylivoima siellä. Kun sellaisella asenteella lähtee yv:tä pelaamaan, voi yhtäkkiä omissa heilua, niin kuin Dinamon pojille kävi. Eipä siinä. Hyvä av oli meillä, arvioi Savinainen.

Maalistaan Savinainen kiitteli Henrik Haapalan ja Peter Reginin esityötä.

Pihlströmillä ja Joensuulla oli hyvä vaihto siinä ennen. Painoivat kiekkoa sinne päähän. Yksitellen tulivat äijät vaihtoon sieltä ja Haapalalla ja Reginillä oli hyvä kulmapeli siellä. Henkka näki mut siinä keskellä ja siitä sai aika hienosti tällää kiekon reppuun.

Savinainen oli kauden alussa useammasta ottelusta sivussa jalkavamman takia. Minsk-ottelussa hänellä kulki hyvin.

– Ihan hyvältä pelaaminen tuntuu. On luisteltu aika kovaa, vaikka onkin jalka ollut vähän pipi. Kovaa on luisteltu kuitenkin alakerrassa ja kyllä tässä hyvässä kunnossa ollaan. Siitä ei ole kiinni. Jalka liikkuu ja pelaaminen tuntuu kivalta, taustoitti Savinainen virettään.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki iloitsi taisteluvoittoa, vaikka heikompi toinen erä häntä hieman harmittikin.

– Toisessa erässä otimme pari kakkosta, jotka sotkivat pelaamistamme. Viimeiset seitsemän minuuttia olivat sellaista jääkiekkoa, jota emme halua pelata, kommentoi Marjamäki.

Tiistaina Jokerit nousi Sotshia vastaan kahden maalin takaa jatkoaikavoittoon kolmannen erän kirin ansiosta. Dinamo-ottelussa Jokereiden nousu toistui jo varsinaisen peliajan aikana, kun Savinainen tykitti Jokerit tasoihin ja O’Neill ohjasi alivoimalla voittomaalin verkkoon.

– Joukkueessa on paljon voimaa. Taistelimme taas tappioasemasta voittoon ja olimme todella hyviä kolmannessa erässä. Paikkoja oli ja onneksi saimme kaksi tarvittavaa maalia. Saimme tehdä ison päivätyön pisteiden eteen, Marjamäki toteaa.

Haastattelut Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Edmonton Oilers kiinnostui – Granlund otti riskin

Kommentoi Facebookissa