HIFK välieriin – Lukko katkerasti kesälomille

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

HIFK voitti Lukon jatkoerässä 3-2 ja eteni välieräsarjaan Tapparaa vastaan.

JÄÄKIEKKO Helsingin IFK pelaa tällä kaudella SM-liigan välierissä. Asia varmistui maanantai-iltana Helsingin jäähallissa, kun HIFK lähetti Rauman Lukon kesälomalle.

HIFK voitti maanantaina Lukon 3-2-lukemin ensimmäisessä jatkoerässä ja sarja katkesi siihen. Ottelusarjan HIFK voitti 4-2.

– Ihan ensinnäkin onnittelut IFK:lle. Neljästä voitosta kun pelataan, niin parempi menee jatkoon. Tai tehokkaampi ainakin. Tässä kohtaa voisi sanoa niin, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen myönsi rehdisti.

Lukko oli maanantaina todella pitkän pätkän parempi kuin IFK, mutta ei täyttä 60 minuuttia.

– 50 minuuttia oli meiltä oikein hyvää pelaamista, Virtanen kehui.

Jääkiekon ominaispiirteisiin kuuluu kuitenkin se, että tilanne voi muuttua salamannopeasti.

– Jääkiekko on nopea peli. Dramaattinen loppu. Paljon sattumia ja vahinkojäähy. Miten playoffmainen jäähy se sitten, minkä (Shaun) Heshka sai. Siitä IFK sai momemtumin päälle ja maalin kuudella neljää vastaan ja toisen ilman maalivahtia. Sitten vielä se jatkoaika. En tiiä. Sellaisia 50-50-tilanteita. Pitkä kiekko ja mitä tapahtui sitten siinä maalissa? En tiedä, mutta harmittamaan jäi kyllä kovasti, Virtanen perkasi.

Tuomareille Virtasella oli todella selvä viesti.

– Tällä tavalla kun joukkueen kesäloma alkaa ja jos siinä sitten on jotain virheitä, niin toivoisi, että myös niillä tuomareilla alkaisi kesäloma, Virtanen latasi.

HIFK:n yksi sankareista oli entinen Lukko-peluri Eetu Koivistoinen, joka teki elintärkeän 2-2-tasoitusmaalin ajassa 58.29.

– Tämä oli ehkä tavallaan vähän kuin meidän kausi pienoiskoossa. Niin sanotusti kreivin aikaan saatiin maalit ja halli elämään täysillä meidän takana. Jatkoerässä oli sitten aivan huikea meininki ja kiitos koko kotiyleisölle. Olivat loistava tuki meille ja mentiin kuitenkin aika vajaalla hyökkäyskalustolla, kun (Miro) Väänänen putosi pois. Kuorma kasvoi, mutta yllättävän hyvin jaksoi painaa, kun onhan nämä hienoja pelejä, Koivistoinen sanoi Sport Contentille.

– Oli ihan huikea tunnelma. Sitten kun saatiin lyötyä kiekko pussiin, niin olihan se ihan huikeaa, miten tuo halli räjähti, Koivistoinen jatkoi.

HIFK:n peli muuttui ottelun lopulla kuin nappia painamalla. Ensimmäiset 50 minuuttia joukkue oli pelannut heikosti.

– En tiedä mitä siinä tapahtui, mutta me saatiin siinä se ensimmäinen maali. En sitten tiedä johtuiko se siitä. Edelliseen kahdeksaan erään oltiin tehty vain kaksi maalia. Sitten kun se maali tuli, niin saatiin siitä lisää buustia ja se ruokki meitä, Koivistoinen analysoi.

HIFK:n kausi jatkuu seuraavaksi perjantaina ja lauantaina. HIFK aloittaa välieräsarjan Tapparaa vastaan Nordiksella, koska Nokia-areenalla on buukattu muita tapahtumia. Mitä odotat Tappara-sarjasta?

– Kova haaste. Saadaan pari peliä kotiin heti ja lähdetään siitä sitten rummuttamaan sitä ja kasvamaan isommaksi ja isommaksi, Koivistoinen sanoi päättäväisesti.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

LUE MYÖS: Ilves välieriin – Ässät taisteli hienosti viimeiseen asti

Kommentoi Facebookissa