HIFK varmisti suoran pudotuspelipaikan – tähtipelaaja telottiin

HIFK on viimeksi voittanut Suomen mestaruuden 2011. (Kuva Liiga)

HIFK voitti Lukon 5-1 ja varmisti paikkansa SM-liigan puolivälieriin.

JÄÄKIEKKO HIFK varmisti maanantaina SM-liigan runkosarjan viimeisessä ottelussaan suoran paikan puolivälieriin, kun se murskasi hallitsevan Suomen mestarin Rauman Lukon 5-1-lukemin Nordiksella. HIFK tarvitsi maanantain ottelusta yhden pisteen varmistaakseen paikan puolivälierissä ja se otti kerralla kolme.

Lukko meni ottelussa heti alussa 1-0-johtoon Pavol Skalickyn maalilla, mutta sitten HIFK heräsi ja nousi Yohann Auvitun ja Iiro Pakarisen maaleilla rinnalle ja ohi.

Skalicky kuumensi tunteita avauserän lopulla, kun hän taklasi törkeästi HIFK:n tähtipelaaja Reid Gardineria keskialueella päähän ja lensi ottelusta ulos. Myös Gardinerin ottelu päättyi tähän.

– En osaa vielä sanoa. Joku kolhu tuli, mutta hän on lääkärin tutkittavana, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen sanoi Gardinerista Sport Contentille.

Peltosella oli selvä mielipide myös itse taklauksesta.

– Sen verran hereillä satuin olemaan penkillä, että kyllä se mielestäni päähän ihan osui. Mutta se on nyt tutkinnassa, Peltonen sanoi.

Toisessa ja kolmannessa erässä HIFK meni menojaan ja varmisti komean voiton katkaisten samalla kolmen tappion putkensa. HIFK:n ehdoton ykköshahmo oli hyökkääjä Jere Innala, joka herkutteli tehot 1+3.

Lukkokin on varmasti pudotuspeleissä, mutta sen lopullinen sijoitus on vielä auki. SM-liigan runkosarja päätetään tiistaina. Lukko kohtaa silloin Mikkelissä Jukurit.

HIFK taistelee vielä teoriassa jopa kotiedusta, mutta se tarvitsee siihen apuja TPS:ltä, joka kohtaa tiistaina SaiPan Lappeenrannassa. TPS:n olisi hävittävä tuo ottelu SaiPalle varsinaisella peliajalla, jotta HIFK olisi runkosarjan neljäs. Kaikissa muissa tapauksissa HIFK on maksimissaan viides.

Teksti: Ville Hirvonen, Helsingin Jäähalli

Lue myös: Rene Fasel veljeili Vladimir Putinin kanssa – ei aavistanut seurauksia

Kommentoi Facebookissa