HIFK voitti – Ville Peltonen tykkäsi paljon

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana (Kuva: Liiga)

Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana. (Kuva Liiga)

HIFK voitti KooKoon Helsingissä 2-1. Katsojia oli yli 6000, vaikka kyseessä oli maanantai-ilta.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin maanantai-iltana yksi ottelu. Siinä HIFK kaatoi KooKoon 2-1.

Vaikka kyseessä oli maanantai-ilta, niin jääkiekko kiinnosti Helsingissä. Paikan päällä ottelua seurasi 6048 maksanutta katsojaa. Liiga-seuroille kovat yleisömäärät ovat varmasti mieleen, sillä koronapandemia teki tuhojaan seurojen talouteen.

HIFK:n sankari oli Reid Gardiner. Hän iski HIFK:n voittomaalin ja nousi kauden 21. osumallaan jakamaan maalipörssin kärkipaikkaa.

– Oli hyvä peli meiltä. Tiivistä puolustuspelaamista jäähyttömästi ja hyvää maalivahtipeliä. Tykkäsin paljon, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen summasi.

HIFK oli sekä materiaalinsa puolesta että sarjataulukon osalta suuri suosikki KooKoota vastaan, mutta vierasjoukkue pelasi laadukkaan ottelun ja taisteli voitosta loppuun saakka.

– Kyllä tässä sarjassa on niin, että pelin pitää olla kunnossa ja henkisen latauksen ja fysiikan pitää olla pelaajalla tiptop ihan joka ilta. Niin kuin meillä tänä iltana olikin. Totta kai me vielä pystymme parantamaan ja haluamme parantaa. Oikeat asiat paranivat ja saimme juuri sellaisen pelin kuin halusimmekin. Hyvä voitto meille, Peltonen sanoi.

HIFK:lle voitto oli arvokas, sillä se taistelee edelleen kotiedusta pudotuspeleihin. HIFK:n pistekeskiarvo nousi voiton myötä 1,692:een.

Kotietuun oikeuttavaa neljättä sijaa pitää hallussaan HPK. Sen pistekeskiarvo näyttää lukemaa 1,712.

KooKoo taistelee pudotuspelipaikasta. Se on sarjassa yhdeksäntenä keskiarvolla 1,566.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: KHL tyhjenee suomalaisista – vain yksi on jäämässä

Kommentoi Facebookissa