KHL tyhjenee suomalaisista – vain yksi on jäämässä

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

Teemu Pulkkinen on tiettävästi ainoa suomalaiskiekkoilija, joka on jatkamassa kauttaan Venäjällä KHL:ssä.

JÄÄKIEKKO Ulkomaalaisilla on Venäjällä entistä tukalampaa. Ukrainan sodan takia yhteiskunnan valvontaan liittyvää lainsäädäntöä kiristetään ja länsimaiden pakotteet ovat romahduttaneet Venäjän talouden.

Jääkiekon KHL:n pudotuspelit pelattaneen Venäjällä kuitenkin loppuun suunnitelmien mukaisesti. Jokerit keskeytti kautensa, mutta 15 joukkuetta on vielä mukana.

Tosin KHL-joukkueiden voimasuhteet muuttuvat. Ulkomaalaispelaajat haluavat poistua Venäjältä mahdollisimman pian.

Osa KHL:n suomalaispelaajista on jo jättänyt Venäjän. Heidän joukossaan ovat esimerkiksi Teemu Hartikainen, Sakari Manninen, Harri Säteri ja Markus Granlund.

Ilta-Sanomien toimittaja Sasha Huttunen ilmoitti selvittäneensä tilannetta. Hänen mukaansa vain yksi suomalaispelaaja olisi pelaamassa kautensa KHL:ssä loppuun.

– Selvittelyni perusteella Venäjälle jää vain yksi suomalainen KHL-pelaaja. Kaikki muut lähtevät tai lähtivät jo, Huttunen kertoo Twitterissä.

– Kyseinen pelaaja on Teemu Pulkkinen. Traktorista ei ole kukaan lähtenyt, eikä Pulukaan tyhmä ole. Ollaan oltu koodissa. Tiedostaa kyllä tilanteen, Huttunen jatkaa.

KHL:n pudotuspeleistä on poistunut jo kymmenen suomalaispelaajaa. Seurojensa vahvuudessa olivat vielä sunnuntaina Pulkkisen lisäksi Leo Komarov, Joonas Kemppainen, Mikko Lehtonen, Joni Ortio, Jori Lehterä ja Joonas Nättinen.

Maalivahti Ortio pelaa Kazakstanin KHL-seurassa Barys Nur-Sultanissa. Kazakstan ei ole tukenut Venäjän sotatoimia Ukrainassa.

Venäjän on huhuttu jopa asettuvan sotatilaan ja sulkevan rajansa. Moiset väitteet on Venäjältä toistaiseksi kuitenkin kiistetty.

Poistuminen Venäjältä on joka tapauksessa hankalaa. Esimerkiksi Suomeen Venäjältä ei pääse enää lentämällä. Allegro-juna Pietarista Helsinkiin kulkee vielä toistaiseksi ja Suomeen pääsee myös maanteitse.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ukrainan sota mustasi Venäjän urheilulegendojen maineen lopullisesti

Kommentoi Facebookissa