Iivo Niskanen metsästi suurta unelmaansa – jäi vielä haaveeksi

Iivo Niskanen on olympiavoittaja ja maailmanmestari. (Kuva Olympiakomitea)

Iivo Niskanen jäi Holmenkollenin 50 kilometrillä neljänneksi.

HIIHTO Iivo Niskanen on voittanut urallaan kolme olympiakultaa ja yhden maailmanmestaruuden. Hän on Suomen 2000-luvun ylivoimaisesti menestynein hiihtäjä.

Sunnuntaina Niskanen tavoitteli Norjassa Oslon Holmenkollenilla yhtä suurta unelmaansa, 50 kilometrin hiihdon voittoa. Holmenkollenin 50 kilometriä on klassikkokilpailu, jonka jokainen huippuhiihtäjä haluaisi voittaa.

Niskanen taisteli, mutta veto ei lopulta riittänyt. Hän joutui lopulta tyytymään neljänteen sijaan.

– Kokonaisuutena hyvä kisa ja paljon pisteitä mukaan, mutta voitto jäi nyt vielä odottelemaan. Ihan ok tuntuista menoa, mutta lopussa ei ollut oikein mitään tehtävissä, kun ojentajat kramppasivat kolme kilometriä ennen maalia. Kirikamppailuun ei ollut annettavaa. Yllättävän haastavaa oli päästä irti tänään, Niskanen sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Norja nappasi kilpailusta kolmoisvoiton Martin Löwström Nyengetin, Sjur Röthen ja Didrik Tönsethin voimin. Niskanen jäi voittajasta 11,1 sekuntia.

Neljä suomalaisurheilijaa hiihti kilpailussa maailmancupin pisteille. Perttu Hyvärinen oli tuloksissa 19:s, Ville Ahonen 22:s ja Ristomatti Hakola 28:s. Lauri Lepistö oli 38:s. Remi Lindholm keskeytti.

Kilpailusta puuttui tämän kauden ykköshiihtäjä Venäjän Aleksander Bolshunov. Ukrainan sota tiesi Venäjälle pannaa kansainvälisestä urheilusta, eikä Bolshunovia nähdä kansainvälisessä urheilussa tositoimissa välttämättä enää koskaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Therese Johaug lopetti uransa – huulirasva jää varjostamaan menestyksiä

Kommentoi Facebookissa