HIFK:lle shokki – ”Harmittaa, että peli annetaan valua vasemmasta lahkeesta”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK johti 3-1, mutta KalPa voitti 4-3 tehtyään voittomaalin vain 13 sekuntia ennen loppua.

JÄÄKIEKKO KalPa kävi hakemassa täyden pistepotin HIFK:lta 4-3-lukemin Helsingistä. KalPan voittomaali syntyi vain 13 sekuntia ennen loppua.

HIFK meni kolmannen erän puolivälissä jo ratkaisevan tuntuisesti 3-1-johtoon, mutta tämän jälkeen kotijoukkue puhalsi totaalisesti ulos. HIFK lopetti pelaamisen täysin ja KalPa kiitti.

Matti Järvinen nosti KalPan ensin tasatilanteeseen kahdella osumallaan ja Tommi Jokinen laukoi KalPan 4-3-voittomaalin ajassa 59.47. Lähes täysi Helsingin jäähalli hiljeni totaalisesti KalPa-fanien päätyä lukuun ottamatta.

– Kyllä viimeinen vitonen meni niin päin prinkkalaa kuin voi vaan mennä. Ensin huono jäähy siihen 60 metriä omasta maalista ja KalPa teki ylivoimalla maalin. Ei siinä sillä tavalla ollut hätää, mutta sen jälkeen tuli pitkä pyöritys omaan päähän ja taas maali. Siinä oli paikkoja purkaa, mutta ei saatu kiekkoa pois. Viimeisessä maalissa oli vähän huonoa onneakin, että kiekko pomppasi suoraan siihen parhaalle sektorille, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen summasi Sport Contentille.

HIFK:n päävalmentajasta ja pelaajista näki, että nyt tuntui pahalta.

– Raivoa jäi käteen tästä. Kulmahampaat nousee esiin. Joskus sattuma menee näin, mutta ne sattumatkin pitää ansaita. Pitkässä runkosarjassa sattuu kaikenlaisia pelejä, Pikkarainen sanoi.

– Harmittaa tietysti sitä kautta vielä enemmän, että pelasimme tänään pitkiä pätkiä tosi hyvin ja tämä oli laadukas kiekkopeli. Harmittaa, että tällainen peli annetaan valua vasemmasta lahkeesta, Pikkarainen mietti.

Mitä HIFK:n pukukopissa tapahtui pelin jälkeen?

– Tietysti siinä tuli pieni purkautuminen pelin jälkeen meiltä kaikilta. Se on aina paikallaan. Tunteet pitää käydä läpi. Pitää ottaa oppia tästä, Pikkarainen kertoi.

HIFK:n peli lässähti täysin 3-1-johtomaalin jälkeen. Oliko kyse enemmän joukkueen henkisestä tilasta vai ihan vain sattumasta?

– Kyllä tässä oli paljon sattumaa tänään. Tänään oli hyvä lataus joukkueella ja laadukas kiekkopeli. Ja täytyy tietysti myös muistaa, että KalPa on hyvä joukkue. En halua missään nimessä ottaa vastustajalta mitään pois, Pikkarainen muistutti.

Haastattelu Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli

Lue myös: Jokereille karmea selkäsauna

Kommentoi Facebookissa