Jokereille karmea selkäsauna – ”Nostan joukkueelle hattua”

Päävalmentaja Lauri Marjamäki luotsaa KHL-seura Jokereita.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki luotsaa KHL-seura Jokereita. (Kuva AOP)

Jokerit hävisi Lokomotiv Jaroslavlille tyrmäävästi 0-5.

JÄÄKIEKKO Jokereita vietiin kunnolla KHL:ssä lauantaina Jaroslavlissa Lokomotivin voitettua 5-0. Jokerit kaatui tehottomuuteen sekä heikkoon alkuun vastustajan mentyä pikavauhdilla 2-0 -johtoon.

Lokomotivin alku oli tyrmäävä. Kolmen ja puolen minuutin jälkeen kotijoukkue johti Nikolai Kovalenkon ja Stephane Da Costan maaleilla 2-0.

Ranskan maajoukkuemies Da Costa osui ottelussa vielä toistamiseen. Jakub Nakladal ja Staffan Kronwall nöyryyttivät Jokereita sen jälkeen vielä maaleillaan.

Jokereiden Jesse Joensuu ajettiin suihkuun. Hän syyllistyi polvitaklaukseen.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki antoi ymmärtää, etteivät tylyt tappiolukemat kertoneet pelin asetelmista ja kulusta koko totuutta.

– Lukemat ovat tietysti rumat, mutta pelin sisälle kun katsoo, niin vastustaja oli todella tehokas ja heidän maalivahtinsa erinomainen. Välillä on raskasta pelata tappioasemassa ja olemme sieltä onnistuneet joitain kertoja nousemaan, mutta nyt niin ei käynyt, Marjamäki sanoi Jokereiden nettisivujen mukaan.

Marjamäkeä ilahdutti joukkueensa taistelutahto.

– Nostan joukkueelle hattua, ettei lamaannuttu, vaikka alku oli tuollainen, vaan painettiin menemään. Vastustajan tehokkuus oli kovaa luokkaa ja he blokkasivat 15 laukausta. Me emme tolppia lähemmäs päässeet. Ei tehdä tästä sen isompia johtopäätöksiä, vaan keskitytään maanantaita kohti, hän sanoi.

Jokereiden neljän ottelun voittoputki päättyi. Tappio oli Jokereille takaisku haaveissa haastaa SKA Pietari taistelussa läntisen konferenssin kakkostilasta.

Ennen maaottelutaukoa Jokerit pelaa vielä maanantaina Riiassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden pelaajat laittamassa ennätyksiä uusiksi

Kommentoi Facebookissa