Jokereiden pelaajat laittamassa ennätyksiä uusiksi

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokereiden Mikko Lehtonen ylsi jo Mika Strömbergin seuraennätykseen. Janis Kalnins uhkaa Tim Thomasin seuraennätystä.

JÄÄKIEKKO Jokerit otti KHL:ssä torstaina 4-3 -jatkoaikavoiton Metallurg Magnitogorskista vierassa. Toisessa erässä Jokerit menetti 2-0 -johtonsa 2-3 -tappioasemaksi, mutta Nicklas Jensenin tasoitusmaali pelasti joukkueen jatkoajalle ja sama mies ratkaisi myös Jokereiden voiton.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki oli epätasaisuudesta huolimatta ihan tyytyväinen.

– Alivoima oli tänään erinomaista, jätkät pelasivat uhrautuvasti. Tietysti se vei vähän energiaa, eikä meinattu saada loppukiriä aikaiseksi, mutta monta kertaa ollaan tultu tappioasemasta takaisin ja niin kävi nytkin. Synkkä kakkoserä, mutta silti taisteltiin voitto kotiin. Se on hyvän joukkueen merkki, Marjamäki sanoi Jokereiden nettisivujen mukaan.

NHL-huhujen keskiössä oleva maailmanmestari Mikko Lehtonen syötti Jensenin 3-3 -tasoitusmaali. Hänen kauden tehopisteensä ovat jo 16+26=42.

Lehtonen jakaa nyt Jokereiden historian puolustajien yhden kauden piste-ennätystä toisen maailmanmestarin Mika Strömbergin kanssa. Strömberg keräsi SM-liigan runkosarjassa 42 tehopistettä kaudella 1996-97.

Janis Kalnins torjui Magnitogorskissa kauden 30. voittonsa ja lähestyy Jokereiden seuraennätystä. Stanley Cup -voittaja Tim Thomasin nimissä oleva seuraennätys on 34 voittoa kaudelta 2004-05.

Kalninsille suunniteltiin täksi kaudeksi kakkosmaalivahdin roolia. Stanley Cup -voittaja Antti Niemen epävarmat otteet nostivat Kalninsin kuitenkin ykkösmaalivahdiksi.

Jokerit jatkaa KHL:n läntisessä konferenssissa kolmantena. Eroa toisena olevaan SKA Pietariin on neljä pistettä. SKA on pelannut yhden ottelun enemmän.

Jokerit pelaa runkosarjassa vielä yhdeksän ottelua. Ennen ensi viikon maaottelutaukoa Jokerit pelaa lauantaina Jaroslavlissa ja maanantaina Riiassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Vaikeuksissa ollut HIFK nyt voittoputkessa

Kommentoi Facebookissa