Vaikeuksissa ollut HIFK nyt voittoputkessa – ”Alamme hiljalleen oppia sitä”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

”Ei tässä sarjassa kovin montaa helppoa peliä tule”, kommentoi HIFK:n niukan voiton ratkaissut kultaleijona.

JÄÄKIEKKO HIFK:n voittoputki SM-liigassa venähti keskiviikkona jo neljän ottelun mittaiseksi. Vaasalaisvieras, sarjajumbo Sport kaatui sekavassa ottelussa 2-1.

HIFK:n voittomaali syntyi heti kolmannen erän alkuun, kun HIFK:n kapteeni Jere Sallinen rynni maalille ja tuikkasi kiekon häkkiin. Ei se kaunein maali, mutta tyylipisteitä ei jaettu keskiviikkona muutenkaan.

– En tiedä mitä siitä nyt voisi sanoa. Saimme kolmella kolmea vastaan hyökkäyksen ja he ottivat Lesen (Ville Leskinen) pois sieltä laidasta, joten en voinut syöttää. Piti sitten itse yrittää ja silmät kiinni ja munkilla sisään, Sallinen naureskeli.

HIFK:n voittoputki on kasvanut viime aikoina ennalta heikompia joukkueita vastaan. ”Pakkopullat” eivät ole takertuneet kitalakeen, vaikka vastustajat ovat tehneet HIFK:n elämästä vaikeaa.

– On ollut vaikeita pelejä. Ei tässä sarjassa kovin montaa helppoa peliä tule. Niin kuin tänäänkin nähtiin, niin tämä on tasainen sarja ja jokaisessa joukkueessa on hyviä pelaajia. Tämä oli meille erittäin tärkeä voitto, joka kasvattaa meidän itseluottamusta. Ei ole mitään merkitystä, mikä vastustajan sijoitus on sarjataulukossa, vaan aina pitää ladata ihan täysillä, Sallinen sanoi.

HIFK:n asema kuuden joukossa on hiljalleen vakiintumassa voittoputken myötä. Suora pudotuspelipaikka ei ole kuitenkaan helsinkiläisten pukukopissa mikään varsinainen tavoite.

– Ei me mietitä sitä juurikaan, mutta totta kai me haluamme sinne. Me yritämme vain koko ajan kehittää tätä meidän peliä. Jossain vaiheessa kautta hävisimme paljon tällaisia kovia ja tiukkoja pelejä. Nyt alamme oppia hiljalleen sitä voittamista ja sitä, miten paljon se vaatii meidän joukkueelta. Tänään oli mun mielestä hyvä esimerkki siitä, että kun me uhrataan tämän eteen tarpeeksi, niin voimme saada pisteitä, Sallinen mietti.

– Totta kai se on parempi, mitä korkeampi se sarjasijoitus on, mutta se on ihan sama, vaikka joutuisit aloittamaan säälipleijareista, niin sen pelin pitää olla siinä kunnossa, että voidaan voittaa kaikki muut joukkueet, Sallinen muistutti.

Teillä ei siis joukkueen sisällä ole sellaista tavoitetta, että esimerkiksi kotietu pudotuspeleihin olisi otettava?

– Ei ole. Me mennään peli kerrallaan ja se pelin kehittäminen on se tärkein juttu. Se peli pitää saada sille tasolle, että pystytään pelaamaan korkeatasoista jääkiekkoa illasta toiseen.

Sallista oli syytä onnitella keskiviikkona muustakin kuin voitosta ja voittomaalista. HIFK:n kapteeni valittiin jälleen kerran Leijoniin.

– On aina hienoa päästä edustamaan Suomea. Siellä on aina kovia pelejä ja hienoa, että päästään vielä täällä (Helsingin jäähallissa) aloittamaan. Ne on aina pelaajille hienoja näytönpaikkoja. Sata lasissa mennään, Sallinen ilmoitti.

Sinusta on viime kevään MM-kullan jälkeen tainnut kasvaa jo maajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen luottoleijona?

– Niin en tiedä siitä. Sitä asiaa pitää varmaan kysyä Jukalta. Mutta kai hän näkee sitten minussa jotain hyvää, Sallinen naurahti.

HIFK on sarjassa kuudentena. Seitsemäntenä oleva HPK on seitsemän ja kahdeksantena oleva JYP yhdeksän pisteen päässä. Runkosarjassa HIFK:lla on edessään vielä 17 ottelua.

Haastattelu Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös: Hyväkään esitys ei riittänyt SM-liigan jumbolle

Kommentoi Facebookissa