Huuhkajien EM-liput arvottu – lähes parikymmentätuhatta suomalaista saa pettyä

Suomi selvitti tiensä jalkapallon 2020 EM-kisoihin, jotka pelataan 2021. (Kuva AOP)

Suomi selvitti tiensä jalkapallon 2020 EM-kisoihin, jotka pelataan 2021. (Kuva AOP)

Läheskään kaikki EM-lippuarvontaan osallistuneet suomalaiset eivät saa lippua Huuhkajien EM-otteluihin.

JALKAPALLO Suomi pelaa tulevana kesänä ensi kertaa miesten jalkapallon EM-kisoissa. Buumin suuruudesta kertoo, että noin 40 000 suomalaista jätti Euroopan jalkapalloliitolle hakemuksen ottelulipun osto-oikeudesta.

Suomi pelaa ensimmäisen EM-kisaottelunsa Tanskaa vastaan 13. kesäkuuta. Pietarissa Suomi kohtaa Venäjän 17. kesäkuuta ja Belgian 22. kesäkuuta.

Suomalaisfaneille on varattu 23 000 lippua kolmeen lohko-otteluun, joten noin 40 prosenttia osto-oikeutta hakeneista jää vaille lippua. Tämä kertoo osaltaan jalkapallon miesten arvoturnausten valtavasta suosiosta.

Euroopan Jalkapalloliitto UEFA on kertonut ilmoittavansa arvontatuloksesta hakijoille sähköpostilla. Oman arvontatuloksensa voi myös tarkistaa UEFA:n lippuhakemussivustolta.

EM-kisojen hajauttaminen ympäri Eurooppaa on herättänyt valtavasti kritiikkiä. Otteluita pelataan jopa Iranin naapurimaassa Azerbaidzhanissa ja pitkät välimatkat tuovat haastetta matkanjärjestelyyn.

Suomalaisfanien ei tarvitse matkustaa kuitenkaan kauas. Kööpenhaminaan ja Pietariin on matkaamassa suomalaisturisteja, joilla ei ole kisalippua, mutta pääsevät nauttimaan tunnelmasta Huuhkajien pelikaupungista.

Pietarissa lienee paikan päällä eniten suomalaisia yli 100 vuoteen. Ennen 1917 tapahtunutta Venäjän vallankumousta jopa 20 000 suomalaista oli töissä Pietarissa ja jalkapallon EM-kisoissa 2020 Pietarissa päästäneen samoihin suomalaislukemiin.

Huuhkajat on ennakkoasetelmissa tietenkin selkeä suosikki lohkonsa jumboksi. Vuoden 2018 MM-pronssijoukkue Belgia on tietysti lohkon suurin suosikki ja tasapelikin Belgiaa vastaan olisi ”ihme nurmella”. Venäjää ja Tanskaa vastaan Suomella voisi olla realistisempia mahdollisuuksia pisteisiin.

Jokaisesta kuudesta alkulohkosta kaksi parasta pääsee varmasti neljännesvälieriin. Lisäksi jatkopaikan saa lohkojen neljä parasta kolmosta.

Mikäli Suomi voittaisi alkulohkonsa, matkaisivat Huuhkajat neljännesvälieräotteluun Bilbaoon, missä pelataan 29. kesäkuuta. Lohkon kakkospaikka puolestaan veisi Huuhkajat Amsterdamissa 28. kesäkuuta pelattavaan neljännesvälieräotteluun.

Jatkopaikka lohkokolmosena tietäisi Huuhkajille neljännesvälieräottelua 30. kesäkuuta Bukarestissa tai 1. heinäkuuta Glasgowssa.

UEFA varaa jatkoon päässeiden maiden faneille lippukiintiöitä neljännesvälieräotteluihin. Lippuja voi hakea, kun alkulohkot on pelattu ja jatko-ohjelma on selvillä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Joel Pohjanpalon seuravaihto Huuhkajille hyvä uutinen

Kommentoi Facebookissa