HIFK:n futis vakavassa tilanteessa – konkurssi uhkaa jo heinäkuussa

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Veikkausliigassa pelaava HIFK tarvitsee pikaisesti lisärahoitusta, jotta se voisi jatkaa toimintaansa vielä heinäkuussa.

JALKAPALLO Veikkausliigan jumbojoukkue HIFK on ajautunut vakavien taloudellisten ongelmien keskelle. Torstaina seura julkaisikin verkkosivuillaan avoimen kirjeen, jossa se paljastaa olevansa suorastaan konkurssin partaalla.

HIFK kuvailee suorasukaisesti seuran tilannetta poikkeuksellisen vaikeaksi. Seuran kotipelien lipunmyynti laahaa peräti 40 prosenttia jäljessä verrattuna pandemiaa edeltäneeseen aikaan.

Lipunmyynnin lisäksi Venäjän aloittama sota Ukrainassa on myös vaikuttanut HIFK:n tilanteeseen. Sota laittoi yrityskumppanien neuvottelut jäihin ja samalla loppuivat keskustelut myös uusien sijoittajien kanssa.

– Olemme taloudellisesti saavuttaneet pisteen, missä olemme erittäin vakavan tilanteen edessä. On sanottava ääneen, että Veikkausliiga-kauden jatkamiseksi vielä heinäkuussa tarvitsemme apuanne ja panostanne, hyvät HIFK:n ystävät ja HIFK-perheen jäsenet, kirjeessä kerrotaan.

HIFK:n puheenjohtaja Heikki Pajusen mukaan keinot ovat tällä hetkellä vähissä joukkueen pelastamiseksi.

– Olemme yhtiökokouksen jälkeen käyneet keskusteluita lukuisten sijoittajakandidaattien kanssa, mutta valitettavasti nämä keskustelut eivät ole johtaneet toivottuun lopputulemaan. Nyt johtamani sijoittajaryhmä on tilanteessa, että keinot ovat loppu, eikä meillä ole mahdollista jatkaa seuran rahoittamista eteenpäin.

HIFK pyytää apua katsojilta. Paras tapa pelastaa seuran toiminta on ostaa lippu seuran kotiotteluun.

– Mikä olisi paras keino pelastaa meille kaikille niin rakas seura? Tulla peleihin paikalle, ostaa pääsylippu ja tukea tätä, luonnollista kautta, seuraa olemaan olemassa jatkossakin. Lauantaina vastaan tulee yöttömän yön matsissa VPS, sen jälkeen Ilves ja Haka sekä Inter, HIFK:n tiedotteessa pyydetään.

– Tavoitteemme on myydä seuraavaan neljään kotiotteluumme 20 000 lippua. Meillä on yli 800 osakkeenomistajaa, seurassamme 8 000 jäsentä ja lukematon määrä muita jalkapallon ja HIFK:n ystäviä. Tavoite ei siis ole mahdoton: yhteisömme avulla se on tehtävissä. Tehdään tämä yhdessä, niin saamme jatkettua upean seuramme tarinaa eteenpäin, tiedotteessa jatketaan.

Eri lähteiden mukaan HIFK tarvitsisi loppukauden läpiviemiseksi 500 000 euroa. Pelkästään kesäkuun aikana rahaa tarvittaisiin 140 000 euroa, jotka seura siis toivoisi saavansa kesäkuun kotiotteluiden lipunmyynnistä.

HIFK on tällä kaudella pelannut yhdeksän Veikkausliigan ottelua, joista se ei ole voittanut yhtäkään. HIFK:lla on tilillään kolme tasapeliä ja kuusi tappiota.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien ongelmat ovat puolustuksessa

Kommentoi Facebookissa