HIFK:n huippuvahvistus debytoi SM-liigassa – ”Oli kyllä ihan sairaan makeeta”

Henrik Borgström ehti pelata Florida Panthersin NHL-joukkueessa ennen debyyttiään SM-liigassa

Henrik Borgström ehti pelata Florida Panthersin NHL-joukkueessa ennen debyyttiään SM-liigassa. (Kuva AOP)

HIFK:n huippuvahvistus Henrik Borgström pääsi viimein debytoimaan uudessa seurassaan. HIFK hävisi ottelun KooKoolle.

JÄÄKIEKKO HIFK taipui SM-liigan kotiottelussaan tiistaina KooKoolle 2-3. Joonas Oden viimeisteli KooKoon voittomaalin jatkoajalla.

HIFK:n tuorein vahvistus Henrik Borgström debytoi ottelussa SM-liigassa. Borgström, 23, pelasi edellisen kerran Suomessa kaudella 2015-2016, kun hän edusti HIFK:n A-junioreita. Sen jälkeen tie vie Yhdysvaltain yliopistosarjan kautta NHL:ään ja Florida Panthersiin.

Kotimainen SM-liiga ja tarunhohtoinen Nordis eli Helsingin jäähalli jäivät Borgströmiltä siis kokematta, mutta tiistaina tuo unelma toteutui.

– Oli kyllä ihan sairaan makeeta. Kyllä ennen peliä jännittikin ihan jonkun verran. Odotin tätä paljon ja se on ollut unelma, että pääsisi vielä joskus pelaamaan vanhassa jäähallissa ennen kuin sitten sitä Gardenia ruvetaan rakentamaan. Oli tosi kivaa ja juuri sellaista, mitä kuvittelinkin. Onneksi en jännittänyt itseäni pihalle, Borgström hehkutti Sport Contentille.

Borgströmin kokemus Liigasta on vasta yhden ottelun mittainen, mutta jotain hän osasi kotimaisesta pääsarjasta sanoa jo sen perusteella.

– SM-liigapeli on tietysti vähän erilaista. Vähän isompi kaukalo ja sitä kautta ehkä vähän enemmän tilaa ja aikaa, mutta paljon taitavia jätkiä ja sitä tilaa käytetään ehkä vähän eri tavalla. Ei tykitä pelkästään eteenpäin. Erilaista pelaamista, mutta oli kyllä kiva pelata pitkästä aikaa ja toivottavasti ensi pelissä menisi jo vähän smoothimmin, HIFK:n sopimuspelaaja mietti.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Borgström on tällä hetkellä niin sanottu rajoitetusti vapaa agentti eli hänen NHL-pelaajaoikeutensa omistaa edelleen Florida Panthers. Tulevaisuudesta raamikas hyökkääjä ei vielä tiedä itsekään paljoa. Borgströmillä on HIFK:n kanssa loppukauden kattava sopimus, mutta hän voi vielä lähteä Pohjois-Amerikkaan, jos kutsu käy ja sopimus syntyy.

– En oikein itsekään tiedä, kuten ei moni muukaan, miten kausi tulee jatkumaan. Tällä hetkellä olen kuitenkin IFK:n mies ja keskitytään siihen.

Itse ottelu oli varsin sekava.

– Ensimmäinen erä oli vähän hakemista ja toinenkin erä oli vähän sellaista, ettei kumpikaan saanut oikein pelistä kiinni, eikä kumpikaan saanut sellaista momentumia, että olisi päässyt useamman vaihdon putkeen rummuttamaan. Kolmannessa erässä pääsimme sitten kaksi kertaa johtoon ja ne olisi tietysti pitänyt pitää. Jatkoajalla olisi pitänyt käyttää omat paikat hyödyksi. Se on se sama mantra, mutta tästä seuraavaa peliä kohti, Borgström päätti.

Toisessa SM-liigan tiistain ottelussa SaiPa voitti KalPan 4-3. Sunnuntaina SaiPa oli ilmoittanut lomauttavansa valmentajansa loppuvuodeksi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Venäjä teki oikean ratkaisun – Karjala-turnaus olisi ollut Nuorten Leijonien eduksi

Kommentoi Facebookissa