HIFK:n päävalmentaja kommentoi uutisointia Ville Peltosesta – ”Ei se minua häiritse”

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin.

HIFK lukeutuu SM-liigan mestarisuosikkeihin. (Kuva AOP).

HIFK:n päävalmentajaksi on tulossa tämän kauden jälkeen Ville Peltonen. Nykyinen HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kertoi ensi kauden kuvioidensa olleen selvillä jo hyvissä ajoin.

JÄÄKIEKKO HIFK kaatoi tiistaina SM-liigassa sarjajumbo HPK:n maalein 5-3. Tuloksen sijasta ottelun jälkeen puhuttivat enemmän kuitenkin viimeaikaiset seuran päävalmentajaan liittyvät uutiset.

Iltalehti kertoi varmana tietona tällä viikolla, että Ville Peltonen on perinteikkään helsinkiläisseuran uusi päävalmentaja ensi kaudesta alkaen.

HIFK:n nykyinen päävalmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi uutista tiistain ottelun jälkeen medialle.

– Ei se minua häiritse millään tavalla. Minulla on ollut jo hyvissä ajoin omat kuviot selvillä, Pikkarainen kommentoi.

Mihin sinä menet ensi kaudella?

– No, kotio, Pikkarainen sanoi ja naurahti päälle.

Pikkarainen on luotsannut HIFK:ta vuodesta 2019 lähtien. Hän on HIFK:n päävalmentajana kohta kaksi täyttä kautta.

HPK-ottelun alku oli HIFK:lle vaikea ja siinä HPK meni jo 2-0-johtoon, mutta toiseen erään helsinkiläiset paransivat otteitaan tuntuvasti.

– Haastava alku oli meille, kuten oli lauantainakin. Ekasta paikasta 1-0:aan ja aika nopeasti 2-0:aan. Aika varovaista meidän pelaaminen oli ensimmäisessä erässä, mutta sitten hyvä ryhtiliike, Pikkarainen summasi.

– Toiseen erään pystyimme nostamaan tasoa ja tekemään ne tarvittavat maalit. Kolmannessa erässä se kärsivällisyys piti ja pystyimme tekemään voittomaalin ja tappamaan puolustamalla ne vastustajan hetket. Aika uhrautuvasti Leskinenkin (Ville) laittoi selkä edellä kroppaa peliin ja teki sitten tyhjään maaliin, Pikkarainen mietti.

– Ei mikään lennokkain peli meiltä, mutta aina tämmöinen takaa tuleva voitto on arvokas.

HIFK:n peliesitykset ovat viime aikoina ailahdelleet. KalPa oli perjantaina Kuopiossa parempi 4-0 ja sen jälkeen HIFK voitti HPK:n, mutta heikolla esityksellä. Nyt HPK kaatui hieman paremmalla esityksellä.

– KalPa-pelihän oli meiltä erinomainen kenttäpelin osalta ja se oli paras näistä kolmesta, vaikka hävittiin se. Nämä oli vähän heikompia ja näissä on aina ne ennakkoasetelmat. Täällä on asiantuntijoita ja valeasiantuntijoita, jotka budjetoivat pisteitä sarjan tyvipään joukkueita vastaan, mutta totuus on kuitenkin se, että jokainen peli on oma tarina ja helppoja pelejä tässä sarjassa ei ole. Välillä tulee iltoja, että tyylillä ei ole väliä ja näistä kahdesta (sarjajumboa) vastaan pystyimme ottamaan maksimipisteet, joten siinä mielessä voidaan olla ihan tyytyväisiä, Pikkarainen kommentoi joukkueensa viimeaikaisia otteita.

HPK on sarjajumbo, joskaan se ei siltä Helsingissä näyttänyt. Pikkarainen ei halunnut ottaa kantaa siihen, miksi Kerho on viimeisenä, mutta kehui joukkueen pelitapaa.

– Kyllä he aika kovaa tulivat päälle molemmissa peleissä. He haluavat varmasti peittää puolustuksen heikkoutta ottamalla aloitteen sieltä ylhäältä asti. Hetkittäin he myös onnistuivat siinä, mutta kyllä sitten, kun rupesimme pääsemään paineen alta pois ja saatiin paine heidän päätyyn, niin saimme heidät vaikeuksiin, Pikkarainen sanoi.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Jokerit rämpii KHL:ssä – putoaminen pudotuspeleistä yhä mahdollista

Kommentoi Facebookissa