Jokerit rämpii KHL:ssä – putoaminen pudotuspeleistä yhä mahdollista

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokereilla menee kehnosti. Viimeisessä viidessä ottelussaan joukkue on tehnyt vain seitsemän maalia.

JÄÄKIEKKO Jokerit jatkoi vaatimattomia esityksiään KHL:ssä häviämällä tiistain kotiottelussaan Severstal Tsherepovetsille. Igor Geraskin ratkaisi ottelun jatkoajalla Severstalin voittaessa maalein 2-1.

Aiempien viime aikojen peliensä tyyliin Jokerit kärsi tehottomuudesta. Jakub Krejcik tasoitti toisessa erässä Jokereille 1-1:een Iiro Pakarisen syötöstä, mutta voittomaalia ei Jokereille sen jälkeen tullut. Vastustaja puolusti hyvin.

Jokereille maalinteko tuottaa tuskaa. Viimeisessä viidessä ottelussaan Jokerit on tehnyt vain seitsemän maalia.

– Tasainen peli, jossa Severstal kamppaili pikkaisen paremmin. Siinä mielessä lopputulos oli varmaan oikeutettu, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Jokerit jatkaa läntisen konferenssin sarjataulukossa viidentenä. Pudotuspelipaikka ei kuitenkaan ole varmistunut.

Yhdeksäntenä eli ensimmäisenä pudotuspelipaikan alapuolella oleva joukkue Moskovan Spartak on Jokereita kuusi pistettä perässä. Jokereilla on pelaamatta runkosarjasta seitsemän ja Spartakilla kuusi ottelua.

Jos Jokerit ei saa maalinteko-ongelmaansa korjattua, voi kausi päättyä jo helmikuussa runkosarjaan. Se olisi Jokereiden joukkueen pelaajamateriaaliin nähden todellinen katastrofi.

Pudotuspeleissä haaste on Jokereilla joka tapauksessa kova. Vastaan voi tulla Moskovan TsSKA tai SKA Pietari. Ottelusarjan voittaminen ei Jokereiden viime viikkojen peliesityksiä tarkastellessa olisi todennäköistä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit hävisi Pietarissa yli 6000 katsojan edessä – ”Tehotonta oli”

Kommentoi Facebookissa