Mikko Koivulta uutispommi – päätti lopettaa uransa

Mikko Koivu jatkoi uraansa NHL:ssä vielä 2021 siirryttyään Columbus Blue Jacketsiin

Mikko Koivu jatkoi uraansa NHL:ssä vielä 2021 siirryttyään Columbus Blue Jacketsiin. (Kuva AOP)

Mikko Koivun komea jääkiekkoura on päättynyt.

JÄÄKIEKKO Suomen kaikkien aikojen merkittävimpiin jääkiekkoilijoihin lukeutuva Mikko Koivu on päättänyt lopettaa uransa. Koivu ja hänen seuransa Columbus Blue Jackets tiedottivat asiasta tiistaina.

Koivun päätös tuli yllätyksenä. Onhan kautta NHL:ssä takana vasta kuukausi. Koivu ehti pelata Blue Jacketsissa vain seitsemän ottelua.

Koivu taustoitti päätöstään, ettei hän pysty enää pelaamaan haluamallaan tasolla. Hänen mukaansa nyt oli hyvä aika lopettaa. Hän teki päätöksensä sen jälkeen, kun oli tavannut aamulla Blue Jacketsin GM:n Jarmo Kekäläisen.

Koivu kertoi, että tapaaminen Kekäläisen kanssa toi hänelle rauhan. Hän sai itselleen vahvistuksen siitä tiedon siitä, että oli tekemässä oikean päätöksen.

Koivu edusti vuosina 2005-2020 Minnesota Wildia, jossa toimi pitkään kapteenina. Hän ehti pelata Minnesotassa 1028 NHL:n runkosarjaottelua sekä 59 playoff-ottelua.

Minnesotassa Koivu ei voittanut Stanley Cupia. Parhaimmillaan Wild ylsi Koivun aikana pudotuspeleissä toiselle kierrokselle 2014 sekä 2015. Seuran pelaajamateriaalin leveys ei ollut riittävän leveällä pohjalla, jotta mestaruuteen olisi ollut mahdollisuuksia.

Vaikka mestaruus jäi Koivulta NHL:ssä haaveeksi, on Koivu vuonna 2000 perustetun Wildin historian suurimpia legendoja. Ei olisi yllättävää, jos seura päättäisi jäädyttää hänen pelinumeronsa.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Suomen maajoukkueessa Koivu voitti mestaruuden. Hän oli Leijonien 2011 maailmanmestarijoukkueen kapteeni.

Koivu voitti myös useita muita arvokisamitaleita. Hän oli mukana 2004 World Cupissa toiseksi sijoittuneessa Leijona-joukkueessa.

Olympiakisoissa Koivu oli voittamassa hopeaa Torinossa 2006 sekä pronssia Vancouverissa 2010. Sotshin 2014 kisat Koivulta jäivät väliin loukkaantumisen takia ja Pyeongchangin 2018 kisoihin NHL ei päästänyt pelaajiaan.

MM-kisoissa Koivu oli voittamassa hopeaa 2007 ja 2016. Molemmat kisat pelattiin Venäjällä ja molemmissa kisoissa Suomi kaatoi Venäjän välieräottelussa Moskovassa. Lisäksi Koivu voitti MM-kisoissa pronssia 2006 ja 2008.

Koivu oli viimeisiä NHL:ssä pelanneita suomalaisia 1980-luvulla syntyneitä kenttäpelaajia. Nyt 1980-luvulla syntyneistä suomalaisista kenttäpelaajista NHL:ssä pelaavat enää Leo Komarov ja Valtteri Filppula.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Patrik Laine joutui vilttiin – ”Keskustelu pysyy kopissa”

Kommentoi Facebookissa