Patrik Laine joutui vilttiin – ”Keskustelu pysyy kopissa”

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin joukkueessa.

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin joukkueessa. (Kuva AOP)

Patrik Laine joutui vilttiketjuun kesken ottelun. Columbus Blue Jacketsin temperamenttinen päävalmentaja John Tortorella ei ollut Paten esityksiin tyytyväinen.

JÄÄKIEKKO Columbus Blue Jackets voitti NHL:ssä maanantaina Carolina Hurricanesin maalein 3-2. Samalla Columbus sai revanssin sunnuntain tappiostaan, jota auttoi tökerö tuomarivirhe, kun paitsiomaali hyväksyttiin.

Maanantain ottelussa herätti kohua Columbuksen tähtihyökkääjän Patrik Laineen penkittäminen. Sunnuntain ottelussa kaksi maalia tehnyt Laine joutui toisessa erässä vilttiketjuun.

Laineen esitys ei miellyttänyt päävalmentaja John Tortorellaa. Toisen erän penkittämisen jälkeen Lainetta ei enää tositoimissa nähty.

Lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen Tortorella ei suostunut kertomaan vilttiketjukomennuksen taustoista tarkasti. Selväksi kuitenkin tuli, että kyseessä oli valmentajan tyytymättömyys Laineen pelaamiseen.

– Se (vilttikomennus) oli monen asian summa. Keskustelu pysyy kopissa, Tortorella sanoi lehdistötilaisuudessa.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Tortorella tunnetaan vähintäänkin temperamenttisena hahmona. Laine ei todellakaan ole ensimmäinen tähtipelaaja, jonka Tortorella on penkittänyt kesken ottelun.

– Pelaajan penkittäminen on viimeinen asia, jonka haluan tehdä. Mutta nyt vain tuntui, että se piti tehdä. Myös Dean Kukan piti penkittää, koska hänellä oli niin suuria vaikeuksia. Minä ja “Patty” tulemme keskustelemaan. On iso asia oppia uuden joukkueen konsepti ja miten asiat täällä tehdään. On kyse ammattilaisen kurinalaisuudesta ja monesta muusta asiasta, Tortorella pyöritteli.

Laine, 22, siirtyi äskettäin Winnipeg Jetsistä Columbukseen suuressa pelaajakaupassa. Columbuksessa on takana nyt neljä ottelua ja kolme maalia.

Columbuksen maalilla pelasi Joonas Korpisalo. Hän torjui 22 kertaa.

Carolinan suomalaishyökkääjät Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät maanantaina kiikaritehoille.

Teksti Otto Palojärvi ja Pasi Tuominen

Lue myös: Patrik Laine antoi palaa lehdistötilaisuudessa – ”Suurin vitsi, jonka olen koskaan kuullut”

Kommentoi Facebookissa