Huumausaineet maksettiin varastetuilla työkoneilla – kolmessa varastossa rullakoittain anastettua tavaraa

Kaikkiaan kokonaisuudessa on ollut epäiltyinä 16 henkilöä.

Kaikkiaan kokonaisuudessa on ollut epäiltyinä 16 henkilöä. (Kuva AOP)

Mies myi poikkeuksellisen vahvaa amfetamiinia ja otti maksuksi anastettuja työkoneita.

HUUMAUSAINERIKOS Helsingin poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi kokonaisuudessa, jossa noin 40-vuotiasta helsinkiläismiestä epäillään useista törkeistä huumausainerikoksista, ampuma-aserikoksesta ja ammattimaisesta kätkentärikoksesta.

Poliisi takavarikoi Helsingissä 3,5 kiloa amfetamiinia, josta yksi kilo oli vahvuudeltaan 96-prosenttista. Lopun 2,5 kilon vahvuus vaihteli 40–50 prosentin välillä. Poliisi epäilee, että kaikkiaan pääepäillyllä on ollut hallussaan amfetamiinia noin viisi kiloa.

– Kyse on poikkeuksellisen vahvasta amfetamiinista, jota pääepäilty on levittänyt laajasti, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Pynnönen.

Juttuvinkki: Lahtelainen 24-vuotias mies oli yksi Suomen suurimmista huumekauppiaista – rikollisella toiminnalla miljoona euroa

Poliisi löysi pääepäillyn kolmesta eri varastosta Helsingissä rullakoittain anastettua tavaraa, kuten arvokkaita timanttileikkureita, porakoneita ja sähköpyöriä. Epäilty otti varastettua tavaraa maksuksi välittämästään amfetamiinista, ja varastot oli hankittu varta vasten tämän varastetun tavaran säilyttämistä varten.

Pääepäilty saatiin kiinni syyskuussa 2020, ja hän oli aloittanut huumekaupan saman vuoden helmikuussa. Kaikkiaan kokonaisuudessa on ollut epäiltyinä 16 henkilöä, joista kahdeksan on edelleen vangittuna. Heitä epäillään muun muassa huumausaineiden levittämisestä ja huumausainekaupasta saadun käteisen rahan keräämisestä.

Tapaus siirtyi syyteharkintaan maanantaina 8. helmikuuta.

Lue myös: Jättimäärä huumeita salakuljetettiin kukkien seassa Suomeen – katukauppa-arvo 20 miljoonaa euroa

Kommentoi Facebookissa