Hiihdon MM-kisat vetivät hurjia katsojalukuja

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat järjestettiin 2023 Sloveniassa Planicassa. (Kuva FIS)

Hiihdon MM-kisojen lähetykset vetivät Suomessa miljoonayleisöjä.

HIIHTO Hiihdon MM-kisoissa oli Planicassa paikan päällä vähän yleisöä, miesten mäkikisat poisluettuna, mutta Suomessa kisalähetykset vetivät ruutujen ääreen hurjia katsojalukuja.

YLE:n tiedotteen mukaan Planican kisat tavoittivat tv:ssä ja Yle Areenassa yhteensä 2,9 miljoonaa suomalaista. Kaikilla MM-hiihtolähetyksillä oli keskimäärin 390 000 katsojaa ja yhden lähetyksen keskimääräinen tavoittavuus oli 520 000.

Yli miljoonan tavoittavuuteen ylsi kuusi MM-kisalähetystä. Suurimman keskikatsojaluvun (1,1 miljoonaa) ja tavoittavuuden (1,7 miljoonaa) keräsi miesten 50 kilometrin hiihto sunnuntaina 5. maaliskuuta. Muita katsotuimpia lähetyksiä olivat miesten yhdistelmähiihto perjantaina 24.2. ja naisten 30 kilometrin hiihto lauantaina 4.3.

– Talviurheilu on vuodesta toiseen lähellä suomalaisten sydämiä. Siksi myös me haluamme panostaa siihen, että yleisö viihtyy sisältöjemme parissa. On hienoa, että tämä toteutui, vaikka suomalaismenestys jäi tänä vuonna ennakko-odotuksiin nähden hieman vaisuksi, kertoo kisojen vastaava tuottaja Kristiina Kekäläinen.

Kisojen verkkosisällöt keräsivät runsaasti kävijöitä myös yle.fi:ssä ja Yle Areenassa. MM-kisaputken sisällöissä vieraili yhteensä 2,7 miljoonaa uniikkia kävijää. MM-kisojen katsotuimpia klippejä olivat MM-kisojen herättämät suuret tunteet urheilijoiden ja valmentajien keskuudessa, Kerttu Niskasen haastattelu mitalittomien kisojen jälkeen ja Suomen miesten viestin MM-hopeamitali.

Hiihto on ollut Suomessa suosituimpia urheilulajeja koko maan itsenäisyyden ajan. Edes Lahden MM-kisojen 2001 dopingskandaali ei romahduttanut hiihdon suosiota.

Iivo Niskasen, Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen viime vuosien menestykset ovat vain kasvattaneet hiihdon suosiota. Vaikka Planicasta Suomen ainoaksi mitaliksi jäi miesten viestihopea, ei hiihdon suosio Suomessa tuskin tule putoamaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkanen sivussa – Utahin kautta uhkaa lässähdys

Kommentoi Facebookissa