Lauri Markkanen sivussa – Utahin kautta uhkaa lässähdys

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen on sivussa selkävaivojen takia. Hänen seuransa Utah Jazz on ajautunut tappioputkeen ja uhkaa tipahtaa pudotuspeleistä.

KORIPALLO Lauri Markkanen on joutunut sivuun tositoimista NBA:ssa. Markkasen kerrotaan kärsivän selkävaivoista.

Markkasen poissaolo luonnollisesti heikentää hänen seuransa Utah Jazzin otteita. Sunnuntaina Jazz pelasi ilman Markkasta ja hävisi Oklahoma Citylle koriluvuin 119-129.

Ottelussa Utah oli koko ajan askeleen Oklahoma Cityn perässä. Jazzin pelillinen taso oli selkeästi heikompaa kuin niissä otteluissa, joissa Markkanen on pelannut.

Tappio oli Utahille kolmas peräkkäinen. Tappioputki on sysäämässä seuraa pudotuspeliviivan alapuolelle.

Utahin kauden saldo on 31 voittoa ja 34 tappiota. Se on läntisessä konferenssissa kymmenentenä eli viimeisellä puolivälieräkarsintapaikalla.

Taistelu viimeisistä puolivälieräkarsintapaikoista käy tiukkana, sillä peräti viisi joukkuetta taistelee kahdesta viimeisestä paikasta. Nämä joukkueet mahtuvat yhden voiton sisään. Sijoitus määritellään NBA:ssa voittoprosentilla.

Markkasen sairasloman pituudesta ei ole tietoa. Utah Jazz on ilmoittanut hänen olevan sivussa toistaiseksi.

Mikäli Markkasen sairasloma pitkittyy, on se Jazzille tämän kauden kannalta kurja juttu. Seura luopui aiemmin tällä kaudella muutamasta huippupelaajastaan rakentaakseen joukkuettaan tulevia kausia varten. Joukkue on ollut pelaajakauppojensa jälkeen entistä enemmän Markkasen varassa.

NBA:n runkosarja päättyy huhtikuussa. Markkaselle voi olla tiedossa pitkä kesäloma, jonka aikana hän voi valmistautua elokuun lopulla ja syyskuun alussa pelattavaan koripallon MM-turnaukseen.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Valtteri Bottas ylitti odotukset formulakauden avauksessa

Kommentoi Facebookissa