Sikafarmareille sakot – villisikoja pidettiin nälässä

Puutteet ovat aiheuttaneet eläimille tarpeetonta kärsimystä ja tuskaa, toteaa käräjäoikeus päätöksessään. (Kuvituskuva Fotolia)

Osa eläimistä painoi vain puolet siitä mitä olisi pitänyt.

ELÄINSUOJELU Villisikoja Pirkanmaalla kasvattanut pariskunta sai sakot eläinsuojelurikoksesta. Käräjien päätöksessä todetaan muun muassa, että villisikoja oli pidetty nälässä.

Pariskunta piti villisikafarmia pohjoisella Pirkanmaalla. Laumassa oli parikymmentä villisikaa. Lisäksi tiluksilla oli lampaita ja hanhia. Syytteen mukaan eläimet jäivät hoitoa ja ravintoa vaille, ja muutenkin niitä kohdeltiin eläinsuojelulain säädösten vastaisesti.

Osa villisioista painoi vain puolet siitä mitä olisi pitänyt. Eräs porsas painoi 15 kiloa. Ikäänsä nähden sen olisi pitänyt painaa 50 kiloa. Villisikafarmia pitänyt pariskunta oli eroamassa ja vaimo muutti pois tiluksilta. Eläimet jäivät isännän vastuulle.

Villisikojen hoito jäi retuperälle. Käräjien päätöksessä todetaan, että eläimille ei ollut tarjolla ravintoa, puhdasta juomavettä eikä sääsuojaa.

– On täysin selvää, että puutteet ovat aiheuttaneet eläimille tarpeetonta kärsimystä ja tuskaa, toteaa käräjäoikeus päätöksessään.

Valvontaeläinlääkäri teki tiluksilla tarkastuskäynnin ja määräsi villisiat lopetettavaksi enempien kärsimysten välttämiseksi. Seuraavana päivänä villisiat ammuttiin.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi molemmat vastaajat eläinsuojelurikoksesta 70:een kuuden euron päiväsakkoon, eli maksettavaa tuli 420 euroa. Kumpikin tuomittiin kolmen vuoden eläintenpitokieltoon.

Lue myös: Villisikalauma jätettiin heitteille – ”Ei auta mennä pyörimään joukkoon niin kuin tavallisen sian kanssa”

Kommentoi Facebookissa