Hiihtäjä ja moottorikelkkailija hukkuivat – lauhan talven vuoksi järvien jää on ohutta

Poliisi varoittaa, että lauhan talven vuoksi järvien jää on ohutta ja paikoin sitä ei ole lainkaan.

Poliisi varoittaa, että lauhan talven vuoksi järvien jää on ohutta ja paikoin sitä ei ole lainkaan. (Kuva Fotolia)

Jos jäälle on syystä tai toisesta mentävä, on oltava erityisen varovainen ja varustauduttava hyvin.

ONNETTOMUUS Hämeen poliisi sai maanantai-iltana hätäkeskukselta tehtävän klo 17.25, missä hätäilmoituksen mukaan noin 70-vuotias mies on lähtenyt hiihtämään Asikkalassa Vesijärven jäälle Pirppulanrannasta kello 13.30 aikaan, eikä ole palannut.

Tehtävälle osallistui useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja poliisin partioita. Poliisi löysi miehen järveltä hukkuneena hieman ennen klo 20 RPAS-laitteen eli droonin avulla. Tapahtuman käsittelyä jatketaan kuolemansyyn tutkintana.

Itä-Suomen poliisi ja pelastuslaitos saivat puolestaan sunnuntaina klo 16 ilmoituksen kadonneesta henkilöstä Joensuussa. Kadonnut, 70-vuotias joensuulaismies oli lähtenyt aamulla moottorikelkalla kalastamaan Liperin Pyhäselälle, eikä ollut palannut sovitusti takaisin.

Poliisi ja pelastuslaitos etsivät miestä Ison Pyhäsaaren ja Perhesaarten alueelta. Pelastuslaitoksen yksiköt löysivät miehen puolen päivän aikaan maanantaina. Tapahtumapaikan havaintojen perusteella miehen kuljettaman kelkan epäillään uponneen jäihin ja miehen joutuneen veden varaan. Poliisi suorittaa asiassa kuolemansyyn tutkinnan.

Poliisi varoittaa, että lauhan talven vuoksi järvien jää on ohutta ja paikoin sitä ei ole lainkaan. Jos jäälle on syystä tai toisesta mentävä, on oltava erityisen varovainen ja varustauduttava hyvin.

Lue myös: Koulukyytiä ajanut linja-auto suistui jäiseltä tieltä – kyydissä oli 20 alakouluikäistä lasta

Kommentoi Facebookissa