Hiihtoliiton kunniapuheenjohtaja Paavo M. Petäjä ei ole kutsuvieraslistalla – ”Tämä on törkeetä!”

Kunniapuheenjohtaja Paavo M. Petäjä kokee tulleensa tapauksen johdosta syvästi loukatuksi.

Kunniapuheenjohtaja Paavo M. Petäjä kokee tulleensa tapauksen johdosta syvästi loukatuksi. (Kuva Anne Anttila)

Monivuotinen puheenjohtaja pahoitti mielensä ja aikoo katsoa Lahden MM-kisat kotisohvalta.

LAHDEN MM-KISAT Nyt avattavat Lahden MM-hiihdot ovat satavuotiaan Suomen suurimmat juhlat. Näin merkittävään urheilutapahtumaan odotti kutsua myös Suomen Hiihtoliiton entinen puheenjohtaja ja nykyinen kunniapuheenjohtaja Paavo M. Petäjä.

– Sitä ei tullut! Lähettivät vain vapaalipun yhdelle päivälle ja koko paketti oli siinä. Edes kahvilippua ei ollut kylkiäisenä, Petäjä jyrähtää.

Hiihtoliiton entisen nokkamiehen hyllyttäminen VIP-listalta tuntuu Paavo M. Petäjästä törkeältä kohtelulta. Edellisten Lahden MM-hiihtojen jälkeen Petäjä sai olla koko kansan sylkykuppina ja uhkailut olivat arkipäivää. Ikäviä muistoja syntyi tälläkin kertaa.

– Pidin täysin itsestään selvänä, että kuulun niihin, jotka saavat seurata kotikisat paikan päältä ja olla mukana kannustamassa sinivalkoisia värejä aitiopaikalta. Olin väärässä. Olin niin perhanan väärässä!

Kunniapuheenjohtaja kokee tulleensa tapauksen johdosta syvästi loukatuksi.

– En voi käsittää, miksi minut on jätetty kutsulistan ulkopuolelle. Silloin kun itse olin puheenjohtajana, pidin tärkeänä, että kaikkia kohdellaan samanarvoisesti. Tällaista emämunausta en olisi edes pahimmissa painajaisissakaan päästänyt tapahtumaan.

Tapahtuman johdosta Paavo M. Petäjä sanoo jättävänsä nyt myös yhden päivän vapaalipun käyttämättä.

– Minua ei tulla näkemään Lahden kisakatsomossa eikä myöskään sen reunamailla. Nyt harmittaa sen verran paljon, että pyyhkäisen paksun viivan jo aikaisemmin merkitylle Lahden matkalle ja seuraan kisoja kotisohvalta käsin. Toivon kuitenkin menestystä suomalaishiihtäjille.

Kommentoi Facebookissa