Verovaroin ylläpidetyssä YK:n pakolaisjärjestössä ihaillaan Adolf Hitleriä

YK:n pakolaisjärjestö UNRWA huolehtii kuukausittain myös palestiinalaisten ruoka-avusta Rafahissa.

YK:n pakolaisjärjestö UNRWA huolehtii kuukausittain myös palestiinalaisten ruoka-avusta Rafahissa. (Kuva AOP)

Raportti paljastaa ilmiön jatkuneen jo vuosia Suomen ulkoministeriönkin rahoittamassa järjestössä.

IHMISOIKEUDET UN Watch on Genevessä päämajaansa pitävä kansalaisjärjestö, joka valvoo YK:n toimintaa ihmisoikeuksien toteutumiseksi. YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annan on usein kiittänyt järjestön työtä.

UN Watchin yhtenä kohdealueena on antisemitismin eli juutalaisvastaisuuden kitkeminen. Juutalaisvastaisuus ei tarkoita sitä, että ei voisi esimerkiksi arvostella Israelin valtion harjoittamaa Länsirannan siirtokuntien laitonta asutuspolitiikkaa. Sekä YK että EU tuomitsivat tammikuun lopussa Israelin päätöksen rakentaa miehitetylle alueelle 2 500 uutta asuntoa laajasta kansainvälisestä vastustuksesta huolimatta.

Helmikuun alussa UN Watch julkaisi 130 sivua kattavan raportin YK:n pakolaisjärjestö UNRWA:n parissa ilmenevästä uusnatsismista ja antisemitismistä. Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Suomessa Kirkko ja kaupunki -lehden toimittaja Juhani Huttunen, jonka ehdotusta artikkelin otsikko myötäilee.

UNRWA on YK:n alainen pakolaisjärjestö, joka perustettiin vuonna 1950 väliaikaiseksi toimijaksi tarjoamaan koulutus-, terveys- ja sosiaalipalveluja palestiinalaispakolaisille. Lähes 70 vuotta kestäneestä väliaikaisuudesta kertoo se, että järjestön valtuutusta on jatkettu ensi kesään asti.

Aihe on medialle arka

Myös Suomen ulkoministeriö rahoittaa UNRWA:n toimintaa. Raportin mukaan kymmenet UNRWA:n työntekijät Libanonissa, Jordaniassa, Gazassa ja Syyriassa yllyttävät seuraajiaan juutalaisvastaiseen väkivaltaan. Raporttiin on liitetty useita esimerkkejä kuvakaappauksina muun muassa järjestön työntekijöiden sosiaalisen median sivustoilta.

Palestiinalaispakolaisten Israel-vastaisuus on ymmärrettävää, mutta väkivaltaa ei viesteissä kohdisteta valtiota vaan uskontoa kohtaan. Viesteihin on myös liitetty ihailevia kuvia Adolf Hitleristä sekä iloitsevia kommentteja terrori-iskuista.

Kuvakaappaus UNRWA:n työntekijän Omar Asaadin Facebook-sivulta. Tekstissä lukee: "Olisin voinut tappaa kaikki maailman juutalaiset, mutta jätin muutamia, jotta maailman tietäisi, miksi tapoin heidät."
Kuvakaappaus UNRWA:n työntekijän Omar Asaadin Facebook-sivulta. Tekstissä lukee: ”Olisin voinut tappaa kaikki maailman juutalaiset, mutta jätin muutamia, jotta maailman tietäisi, miksi tapoin heidät.” (Kuva UN Watchin raportti)

llmiö on raportin mukaan jatkunut jo vuosia, ja esipuheessa kerrotaan YK:n erottaneen kaikessa hiljaisuudessa muutaman työntekijän. Aihe on arka, eikä siihen ole suomalainen media käytännössä uskaltanut tarttua. Pakolaisjärjestön toiminta katsotaan sellaiseksi, jota ei voi epäkohtien ilmennyttyäkään arvostella.

Hizbollah ja Hitler

Kirkko ja kaupunki -lehden toimittaja kertookin joutuneensa aina ”suvaitsevaisen älymystön” ivallisuuden kohteeksi, jos hän on yrittänyt kirjoittaa nykyajan antisemitismistä.

Siitä huolimatta kuulostaa todella pahalta, että Suomen ulkoministeriö olisi tukenut sadoilla tuhansilla euroilla järjestöä, jossa ihaillaan Adolf Hitleriä ja uusnatseja. Globaalimoralismin hyvyyden kaapuun on naamioitunut myös pahuutta, kuten Huttunen asian muotoilee.

Palestiinalaisten ja natsien yhteys ei itse asiassa ole uusi asia, mutta myös historiantutkijoiden keskuudessa yllättävän vaiettu aihe. Arabinationalisti, Jerusalemin suurmufti Amin al-Husseinilla oli tiiviit yhteydet Adolf Hitleriin, jonka tämä natsi-Saksan liittolainen tapasi vuonna 1941.

Hizbollahin valatilaisuuksien natsitervehdyksellä onkin suora yhteys 1930-luvulle. Yksi julmimmista Waffen-SS-vuoristodivisioonista oli muslimeista koottu Handschar, nimi tarkoittaa turkkilaista sapelia.

Uusnatsin ja anarkistin ero?

Myös Suomessa on kaksi ääripäätä, kaksi väkivaltaista ääriliikettä, yritettiin selittää sitten mitä tahansa.

Jopa poliisin on vaikea erottaa äärioikeistolaisia uusnatseja ja äärivasemmistolaisia anarkisteja toisistaan. Viime itsenäisyyspäivänä anarkisti pahoinpiteli samassa poliisiautossa käsiraudoissa olleen uusnatsin, koska poliisi luuli heidän olevan ”samaa porukkaa”.

Jos iskusanoina käytetään termejä kuten rauha, kehitys, ihmisoikeudet, tasa-arvo, rasisminvastaisuus sekä ilmasto, kuka voisi olla niitä vastaan?

Helsingin asema-aukiolla tapahtuneen pahoinpitelyn jälkeen kuoli henkilö, joka oli arvostellut ja sylkäissyt mielenosoitukseen osallistuneita uusnatseja. Tapauksen johdosta 15 000 ihmistä marssi Senaatintorille rasisminvastaisessa mielenilmaisussa.

”Yksi rohkea päätti rikkoa hiljaisuuden ja maksoi siitä hengellään.”

Harhautettiinko hyvää tarkoittavat ihmiset marssimaan myös valepukuun puetun agendan puolesta? Tuo yksi rohkea oli aikoinaan päivittänyt ajatuksiaan sosiaaliseen mediaan:

Jutkut uuniin!!! Ainut paikka missä niillä ei tuu kylmä…”

Jopa toimittajan on vaikea erottaa uusnatsia ja anarkistia joskus toisistaan.

  • EDIT: Suomen yleisavustus YK:n palestiinalaispakolaisjärjestö UNRWA:lle vuosina 2015–2018 on yhteensä 18 miljoonaa euroa eli vuosittain 4,5 miljoonaa euroa.

Kommentoi Facebookissa