”Hip hop on tällä hetkellä isompaa kuin koskaan” – Blockfest teki jälleen yleisöennätyksen

Tampereen Ratinassa järjestettävä Blockfest on pohjoismaiden suurin hip hop -festivaali.

Tampereen Ratinassa järjestettävä Blockfest on Pohjoismaiden suurin hip hop -festivaali. (Kuva Riikka Vaahtera)

Cheek veti uransa viimeisen festivaalikeikan ennen tulevan viikonlopun jäähyväiskonserttiaan.

FESTIVAALI Tänä vuonna 11. kertaa järjestetyn Blockfestin kävijämäärä nousi oheistapahtumineen yhteensä 75 000 vieraaseen. Tampereen Ratinassa pidetyn Pohjoismaiden suurimman hip hop -festivaalin kävijämäärä oli viime vuonna 10 000 pienempi.

Blockfestin avauspäivänä perjantaina nähtiin monia ainutlaatuisia yhteiskeikkoja. Samalle lavalle nousivat muun muassa Fintelligens ja Kapasiteettiyyksikkö, Asa ja Laineen Kasperi sekä Sairas T ja Julma H. Perjantaina telttalavalla todistettiin myös maineikkaiden kansainvälisten hip hop -artistien keikkoja, kun amerikkalaiset Pusha T ja Juicy J esiintyivät.

Blockfest-viikonlopun ensimmäisen illan kruunasi maailmanlaajuisesti yksi suosituimmista artisteista Post Malone, jonka kiitetty esiintyminen veti koko Ratinan stadionin ääriään myöten täyteen.

Muutamista isoista artistiperuutuksista huolimatta tapahtuma sujui kokonaisuudessaan hyvin. Sopimusrikkomusten syiksi artistit ilmoittivat maanantaina järjestettävän MTV Video Music Awards -gaalan.

Peruutuksia korvaamaan saatiin pikahälytyksellä muun muassa amerikkalainen hip hop -legenda Nas. Paikkaus onnistui artistin Blockfestista saaman aikaisemman hyvän kokemuksen johdosta, kun taas myös peruutuksen kohteeksi joutunut belgialaisfestivaali ei onnistunut hankkimaan korvaajaa.

– Luonnollisesti isojen ulkomaisten artistien peruutukset olivat erittäin harmillisia, mutta takaiskuista huolimatta itse festivaaliviikonloppu sujui hyvin. Oli hienoa havaita niin artistien kuin yleisön suunnalta kumpuava hyvä meininki ja omistautuneisuus genreä kohtaan. Hip hop on tällä hetkellä isompaa kuin koskaan, ja se myös näkyi ja kuului viikonloppuna vahvasti, kommentoi tapahtuman tuottaja Kalle Kallonen.

Toisen festivaalipäivän käynnistyessä jo ensimmäiset keikat sekä telttalavalla että stadionilla keräsivät runsaasti yleisöä. Telttalavan katsomo pysyi täytenä koko päivän ajan, ulkomaisen esiintyjäkaartin siellä viimeisteli Ferg. Aurinkoisella stadionilla yleisöä laulattivat muun muassa Evelina ja Mikael Gabriel. Stadionin viimeinen ulkomainen artisti oli Nas, joka saapui myöhemmin illalla juhlimaan vielä Tampereen Pakkahuoneelle, josta koko festivaali sai aikoinaan alkunsa.

Ennakkoon loppuunmyydyn Blockfestin päätti Cheek, joka veti samalla uransa viimeisen festivaalikeikan ennen tulevan viikonlopun jäähyväiskonserttiaan Lahden Mäkimontussa.

Poliisi kommentoi tapahtuman sujuneen ilman vakavia häiriöitä, kymmenet tuhannet vieraat kuitenkin pitivät poliisin kiireisenä. Blockfestin festivaalivieraat jättävät tutkimusten mukaan myös miljoonia euroja Tampereen talousalueen yrityksille.

  • Päivän Lehden päätoimittajan perheenjäsen toimii Blockfestissa

Lue myös: Kymmenvuotias Blockfest teki kävijäennätyksen – tapahtuma oli jälleen loppuunmyyty

Kommentoi Facebookissa