HJK haki komean voiton Jerevanista

HJK juhlii maalia

HJK juhlii maalia. (Kuva AOP)

HJK voitti Konferenssiliigassa Alashkert Jerevanin maalein 4-2.

JALKAPALLO HJK avasi pistetilinsä uudessa eurosarjassa Konferenssiliigassa voitettuaan vierasottelussa armenialaisen Alashkert Jerevanin maalein 4-2. Alashkertin pelaajan punainen kortti oli ottelun lopputuloksen suhteen ratkaisevassa roolissa, mutta HJK pelasi ajoittain myös erittäin hyvin.

Johtoon HJK siirtyi jo 8. minuutilla. Alashkertin puolustus muni urakalla ja Riku Riski pääsi viimeistelemään.

Seuraavan munauksen esitti itse Huuhkajien kapteeni Tim Sparv. Hän tarjosi pallon 23. minuutilla tökerösti Jose Embalolle, joka korjasi hedelmän tasoittaen 1-1:een.

Ottelun merkittävin antisankari oli lopulta Alashkertin Artak Grigorjan. Hän otti punaisen kortin kaadettuaan läpiajoon karkaamassa olleen Roope Riskin.

Toisella puoliajalla HJK lisäsi vauhtia, eikä Alashkert vajaalukuisena kyennyt vieraitaan pysäyttämään. Ensin 57. minuutilla Roope Riski tarjosi Filip Valencicille loistavan tekopaikan, jota tämä ei jättänyt käyttämättä. Kuutisen minuuttia myöhemmin Roope Riski maalasi upealla yksilösuorituksella 3-1:een.

Ottelu oli käytännössä ratkennut. Yliajalla Aleksandar Glisic kavensi 2-3:een, mutta heti perään Anthony Olusanya teki HJK:lle vielä neljännen maalin.

HJK oli edellisissä neljässä ottelussaan jäänyt maaleitta ja menettänyt myös kärkipaikkansa Veikkausliigassa. Voitto Alashkertista oli henkisesti tärkeä ja toi HJK:lle myös satojatuhansia euroja bonusrahaa.

HJK otti myös tärkeän voiton europeliensä kiinnostuksen kannalta. Avausottelussaan HJK oli hävinnyt LASK Linzille kotonaan 0-2, mutta voitto Jerevanissa piti jatkohaaveet hengissä.

LASK ja Maccabi Tel Aviv pelasivat Linzissä torstaina 1-1 -tasapelin. Molemmat joukkueet ovat nyt neljässä pisteessä HJK:n seuratessa kolmessa pisteessä. Alashkert jatkaa nollakerhossa.

Konferenssiliigan lohkovaiheessa pelataan vielä neljä kierrosta. HJK kohtaa seuraavaksi Maccabi Tel Avivin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KuPS jätti HJK:n taakseen – FC Lahti romahti

Kommentoi Facebookissa