HJK jälleen Suomen mestari – KuPS sai tyytyä hopeaan

David Brownen maali ratkaisi HJK:lle 1-0 -voiton Hakasta sekä kolmannen perättäisen Suomen mestaruuden. (Kuva AOP)

HJK voitti Hakan 1-0 ja varmisti Suomen mestaruutensa.

JALKAPALLO Veikkausliigan mestaruus ratkesi jo ennen päätöskierrosta, kun HJK voitti ottelunsa. HJK kaatoi Valkeakoskella David Brownen maalilla Hakan 1-0 ja se riitti helsinkiläisille mestaruuteen.

Aiemmin sunnuntaina KuPS oli voittanut Kuopiossa FC Interin 2-0. HJK:n voiton myötä KuPS on HJK:ta neljä pistettä perässä, joten HJK:n ja KuPSin kohtaaminen ensi sunnuntaina Helsingissä on sarjasijoitusten kannalta merkityksetön ottelu.

KuPS sijoittuu Veikkausliigassa hopealle. Suomen Cupin voittajana se oli jo aiemmin varmistanut paikan ensi kaudeksi europelikarsintoihin.

HJK pelaa ensi vuonnakin Mestareiden liigan karsinnoissa. Tällä kaudella HJK eteni Eurooppa-liigaan, jossa se pelaa alkulohkossa vielä kolme ottelua.

Suomen mestaruuden HJK on voittanut nyt 32 kertaa. Mestaruuksista 11 HJK on saavuttanut vuoden 2008 jälkeen, jolloin se nousi Suomen selkeästi rahakkaimmaksi joukkueeksi.

HJK hävisi mestaruuden 2015, 2016 ja 2019. Noina kausinakin sillä oli kallein joukkue, mutta pelaajahankinnoissa epäonnistuttiin. Jälkiviisasteluun kuuluu, että HJK olisi voinut mestaruuden noinakin kausina, jos Mika Lehkosuon tilalla olisi ollut toinen valmentaja.

Lehkosuo sai potkut toukokuussa 2019. Hänet korvasi Toni Koskela, jonka komennossa HJK voitti nyt kolmannen perättäisen mestaruutensa. Vielä 2019 Koskela ei kesken kauden kyennyt tilannetta pelastamaan.

Tällä kaudellakin HJK:n peli yski vielä kesällä. Elokuussa tapahtui selkeä käänne, kun joukkue eteni europeleissä sensaatiomaisesti Eurooppa-liigaan. Veikkausliigassakin HJK oli loppukaudella vahvassa iskussa.

HJK:lle mestaruus oli sinänsä vain työvoitto. Joukkueen budjetti on Veikkausliigassa ylivoimaisesti suurin. Mestaruuden häviäminen olisi ollut HJK:lta merkittävä pettymys.

HJK on seuraorganisaationa vienyt riman Veikkausliigassa uudelle tasolle. KuPS yrittää parhaansa, mutta kuilu uhkaa kasvaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien EM-karsintalohko arvottu – Tanska kovin vastustaja

Kommentoi Facebookissa