HJK juhli kentällä Veikkausliigan mestaruuttaan – kannattajat rähinöivät itsensä putkaan pelin ajaksi

HJK on 29 mestaruudellaan kahminut itselleen yli neljänneksen Suomen mestaruuksista.

HJK on 29 mestaruudellaan kahminut itselleen yli neljänneksen Suomen mestaruuksista. (Kuva AOP)

Pronssimitali ratkesi KuPS:lle ainoastaan yhden maalin paremmalla maalierolla.

JALKAPALLO HJK varmisti Veikkausliigan mestaruuden jo ennen päätöskierrosta, mutta mestaruutta ei kesken kauden vielä juhlistettu. HJK pelasi Turussa kauden viimeisen pelinsä ja voitti TPS:n komein 4–0-lukemin. Puoliajalla helsinkiläiset johtivat jo kahdella maalilla.

Klubin kultajuhlilla oli kuitenkin ruosteinen sävy, kun HJK:n kannattajat etsivät ennen ottelua TPS:n kannattajia saadakseen aikaan tappelun. Poliisi pysäytti parikymmenpäisen naamioita käyttäneen joukkion ja vei kymmenkunta heistä putkaan pelin ajaksi. Yhtä henkilöä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Vain kuukausi sitten suuri joukko HJK:n kannattajia ryntäsi loppuvihellyksen jälkeen Espoossa kentälle ja aloitti rähinöinnin FC Hongan kannattajien kanssa.

Veikkausliigan viimeinen kierros tarjosi myös jännitystä, kun FC Honka ja KuPS taistelivat tahoillaan pronssimitalista. KuPS ja FC Honka lähtivät päivän kierroksella tasapisteissä, mutta kuopiolaisten maaliero oli kahden osuman verran parempi.

Molemmat joukkueet voittivat lopulta ottelunsa ja mitalit veivät kuopiolaiset. FC Honka voitti omassa ottelussaan VPS:n 2–0. KuPS oli kovilla IFK Mariehamnin vieraana, mutta vei lopulta 2–1-voiton Petteri Pennasen 87. minuutilla iskemällä osumalla. KuPS voitti näin kauden pronssimitalit yhtä maalia paremmalla maalierolla.

HJK voitti siis kauden Veikkausliigan, toiseksi sijoittui lauantaina Ilveksen voittanut RoPS ja kolmanneksi FC Honka. KuPS on neljäs, Ilves viides, VPS kuudes, FC Lahti seitsemäs, FC Inter kahdeksas, SJK yhdeksäs, IFK Mariehamn kymmenes ja TPS yhdestoista. Viimeisessä ottelussaan FC Lahden voittanut PS Kemi on kahdestoista ja tippuu ensi kaudeksi Ykköseen.

HIFK voitti Ykkösen päätöskierroksella AC Kajaanin maalein 1–0 ja varmisti suoran nousun Veikkausliigaan. Taulukon toisessa päässä karsijan paikka oli vielä auki ennen päätöskierrosta.

Kun TPS ei onnistunut yllättämään mestari HJK:ta, joukkue kohtaa liigakarsinnoissa Ykkösessä toiseksi sijoittuneen KPV:n.

Veikkausliigan kärkikolmikon lisäksi tiensä ensi kaudella eurokentille selvitti Suomen Cupin voittanut Turun Inter.

  • Lähde Suomen Palloliitto

Lue myös: HJK sinetöi mestaruutensa jo nyt – Klubi on mestaruustaulukossa ylivoimainen

Kommentoi Facebookissa