HJK sinetöi mestaruutensa jo nyt – Klubi on mestaruustaulukossa ylivoimainen

HJK sai juhlia jälleen Suomen mestaruutta, tällä kerralla Tampereen pimenevässä illassa.

HJK sai juhlia jälleen Suomen mestaruutta, tällä kerralla Tampereen pimenevässä illassa. (Kuva AOP)

Veikkausliigan voitto kaudella 2018 ratkesi HJK:n kaataessa Ilveksen vieraskentällä.

JALKAPALLO Helsingin Jalkapalloklubi on Veikkausliigan Suomen mestari vuosimallia 2018. Mestaruus varmistui, kun HJK voitti Tampereen Ilveksen Tammelassa pelatussa ottelussa maalein 1–2. Voiton myötä HJK kasvatti karkumatkansa kakkosena olevaan RoPS:aan tavoittamattomaan 15 pisteeseen.

HJK kasvattaa etumatkaansa myös mestaruuksien määrässä ja nyt varmistunut Suomen mestaruus on Klubille jo 29. HJK on kahminut itselleen yli neljänneksen kaikkiaan 109 kertaa jaetuista Suomen mestaruuksista. Mestaruustaulukossa helsinkiläiset ovat suorastaan ylivoimaisia, sillä yksikään toinen seura ei ole yltänyt edes kymmeneen mestaruuteen.

Ottelu lähti vahvasti helsinkiläisten hallinnassa käyntiin. Peliä oli käyty 15 minuuttia, kun HJK sai kulmapotkun. Sebastian Dahlströmin antama kulma löysi maalinedustalta puolustaja  Ville Jalaston, joka jatkoi pallon päällään maalin takakulmaan.

Kyseessä oli HJK:n 1500. Veikkausliigamaali. HJK on nyt pelannut Veikkausliigassa kaikkiaan 847 ottelua ja on ainoa yli 1000 maalia tehnyt seura.

Ilves vastasi onnistuneesti, kun kulmalipulle mentiin vastakkaisessa päädyssä 27. minuutilla. Eero Tammisen lähettämä kulmapotku otti pienen kimmokkeen matkalla, ja ohitti yllättyneen Maksim Rudakovin.

Kulmapotkut olivat avausjaksolla vaarallisia molemmissa päissä, mutta HJK käytti omansa tehokkaammin hyväksi. Käynnissä oli 37. peliminuutti, kun Juha Pirisen antama kulma päätyi vapaana olleelle Faith Obilorille, jonka laukaus painui vastustamattomasti pelaajaruuhkan läpi verkon perukoille.

Vauhdikkaalla avausjaksolla ei enempää tekopaikkoja nähty, ja tauolle siirrytiin HJK:n maalin johdossa. Tilanne säilyi loppuvihellykseen asti, ja HJK saattoi juhlia mestaruutta jo nyt.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kiitteli kilpakumppanin kovaa työnäytettä. Ilmaiseksi ei pisteitä Tammelasta annettu.

– Onnittelut HJK:lle. Pitkässä sarjassa he osoittivat olevansa paras joukkue. Tämän iltaisesta ottelusta meillä oli saatavilla kuitenkin enemmän, valmentaja Jarkko Wiss kuitenkin tunnusti.

– Olemme olleet tasaisin joukkue. Emme ole välttämättä pelanneet aina niin hienosti, mutta olemme pitäneet monessa pelissä oman maalin puhtaana. Tämä on suuri saavutus. Täytyy olla iloinen, HJK:n kapteeni Hannu Patronen puolestaan kommentoi Ruudun haastattelussa.

Veikkausliiga päättyy vasta kuukauden kuluttua 27. lokakuuta.

  • Lähteet Suomen Palloliitto ja HJK

Lue myös: Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen urakka päättyi – MM-paikka jäi haaveeksi

Kommentoi Facebookissa