Lasten ja nuorten säätiö avaa Jani Toivolan palkkioita – kahdessa vuodessa summa lähes 18 000 euroa

Lasten ja nuorten säätiön yhteistyö Jani Toivolan kanssa alkoi vuonna 2009.

Lasten ja nuorten säätiön yhteistyö Jani Toivolan kanssa alkoi vuonna 2009. (Kuva AOP)

Säätiö kertoo, että yhteistyö kansanedustajan kanssa päätettiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

KANSANEDUSTAJAT Vihreiden kansanedustaja Jani Toivolan lukuisista taksimatkoista sekä epäselvästä asumisjärjestelystä on viime aikoina keskusteltu sekä mediassa että eduskunnassa.

Kohu syntyi kun selvisi, että Toivola on tämän vaalikauden aikana käyttänyt eduskunnan taksikorttia yhteensä 1 039 kertaa 6200 kilometrin edestä. Matkat ovat kustantaneet kaikkiaan 22 000 euroa, Toivola käytti taksia 45 kertaa myös ollessaan uupumuksen johdosta sairauslomalla.

Kansanedustajalla on asunto Helsingissä. Toivolan sai kuitenkin korotettua kulukorvausta 329 euroa kuukaudessa, sillä hänen kotipaikkansa on Riihimäki. Ihmettelyn seurauksena Toivola ilmoitti päättäneensä siirtää perheensä kirjat Helsinkiin, josta tulee pysyvä kotipaikka. Riihimäen asunto jää vapaa-ajan käyttöön.

Esille on otettu lisäksi Toivolan saamat palkkiot Lasten ja Nuorten säätiöltä. Taksimatkoja käytettiin myös kouluvierailuihin, joista Toivola sai palkkion.

Lasten ja nuorten säätiö kertoo, että tähän asti lähettiläinä on toiminut yhteensä 20 tunnettua henkilöä urheilun ja kulttuurin aloilta, ja heille kaikille on maksettu kouluvierailuista sama hankekohtainen palkkio. Kouluvierailuilla lähettiläät kertovat nuorille omassa elämässään kohtaamistaan vaikeuksista ja niiden voittamisesta.

Lasten ja nuorten säätiön yhteistyö Jani Toivolan kanssa alkoi vuonna 2009. Toivola teki Lasten ja nuorten säätiön Zest– ja Dreams-hankkeissa yläkouluvierailuja vuosina 2009–2017. Toivola jatkoi kouluvierailujen tekemistä toimiessaan kansanedustajana vuosina 2011–2017 sekä säätiön hallituksen jäsenenä vuosina 2015–2016.

– Toivola ei ole ollut kansanedustajan tai säätiön hallituksen jäsenen roolistaan johtuen erityisasemassa muihin lähettiläisiin nähden. Hänelle kouluvierailuista maksettu palkkio on ollut sama muiden lähettiläille maksettujen hankekohtaisten palkkioiden kanssa, sanoo Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen.

Vuosien 2011–2017 aikana Jani Toivola on tehnyt yhteensä 106 kouluvierailua, joista hallituksen jäsenenä toimiessaan 37. Näistä Toivolalle on hallituskautensa aikana vuosina 2015 ja 2016 maksettu yhteensä 14 742 euroa palkkioita.

Yllä mainittujen kouluvierailujen lisäksi vuosien 2015–2016 aikana Toivola on työskennellyt juontajana kahdessa Lasten ja nuorten säätiön järjestämässä nuorisotapahtumassa ja yhdessä sidosryhmätilaisuudessa, joista on maksettu yhteensä 1200 euroa. Lisäksi vuonna 2015 Toivola on pitänyt oppilaitoksissa kolme erillistä työpajaa Taidot elämään -hankkeessa, jossa rahoittajana on Raha-automaattiyhdistys. Työpajoista Toivolalle on maksettu yhteensä 1984 euroa.

Kaikkiaan vuosien 2015–2016 aikana Toivolalle on maksettu yhteensä 17 926 euroa. Tänä aikana Toivolalle on korvattu 871,40 euroa matkakuluja kuittien mukaisesti. Palkkiot Toivola on laskuttanut Suomen Palkkiopalveluiden kautta.

– Yhteistyö Toivolan kanssa on sujunut hyvin ja nuorilta saatu palaute hänen kouluvierailuistaan on ollut erinomaista. Päätimme yhteistyön vuonna 2017 hyvässä yhteisymmärryksessä, kertoo Alanen.

Lue myös: Vihreiden Jani Toivolan taksimatkoista ja asumisesta ei seurauksia – ”Emme voi mennä naapureilta kysymään”

Kommentoi Facebookissa