HJK löysi uuden tähden Veikkausliigasta – 10 liigamaalin mies murtautui jo avaukseen

Filip Valencic on ollut avauskokoonpanossa jokaisessa kolmessa Klubissa pelaamassaan liigaottelussa.

Filip Valencic on ollut avauskokoonpanossa jokaisessa kolmessa Klubissa pelaamassaan liigaottelussa. (Kuva AOP)

Filip Valencic on vasta vajaassa kuukaudessa ottanut jo paikkansa stadilaisten avauskokoonpanossa.

JALKAPALLO Kolme sarjapeliä ja niissä kaksi maalia. PS Kemistä HJK:hon heinäkuun alussa siirtokorvauksella siirtynyt Filip Valencic on viettänyt Klubissa vasta vajaan kuukauden, mutta on siitä huolimatta tehnyt jo kovaa jälkeä helsinkiläisseurassa.

Valencic, 25, oli yksi Klubin maanantaina tulleen voiton takuumiehistä Stadin derbyssä HIFK:ta vastaan. Slovenialainen iski loppulukemat 2–0 avausjaksolla Ville Jalaston loistavasta syötöstä.

– Kaksi maalia kolmessa liigapelissä. Rehellisesti sanottuna en voi valittaa. Toivottavasti saan jatkossakin pelata ja teen maaleja, Valencic myhäili.

Valencic on ollut avauskokoonpanossa jokaisessa kolmessa Klubissa pelaamassaan liigaottelussa. Vastuuta on tullut nopeasti, mutta se ei häntä yllätä.

– Olen vain odottanut mahdollisuuttani ja kun se tuli, olen yrittänyt olla niin hyvä kuin mahdollista. Olen mielestäni todistanut valmentajalle, ettei hän tehnyt virhettä laittaessaan minua avaukseen.

Toissa pelissä entistä seuraansa PS Kemiä vastaan Valencic aloitti pelin laidalla. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo teki puoliajalla fiksun vedon ja siirsi hapuilleen Valencicin omalle lempipaikalleen kärjen alapuolelle kymppipaikalle.

Sen jälkeen Valencicin peli alkoi toimia kuin rasvattu. Hän oli alati vaarallinen ja kuritti entistä seuraansa maalin muodossa rangaistuspotkusta.

Lehkosuo ja Valencic kävivät seuraavana päivänä Kemi-pelin läpi videolta. Lehkosuo halusi käydä tuoreen suojattinsa kanssa keskustelun ottelun tapahtumista.

– Puhuimme siitä (pelipaikasta) hiukan ja katsoimme videoita pelin jälkeen, ja hän näytti minulle tekemäni virheet. Olimme samaa mieltä siitä, että toinen jaksoni Kemiä vastaan oli ensimmäistä parempi. Lienemme samaa mieltä siitä, mikä on paras pelipaikkani.

Derbyssä tulleen maalin myötä Valencic sai täyteen kymmenen liigamaalia tällä kaudella. Kahdeksan niistä syntyi PS Kemissä.

Valencic on toisena liigan maalitilastossa tasalukemissa IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkan kanssa. Pörssiä johtaa 11 maalilla Alfredo Morelos, joka siirtyi kesällä HJK:sta skottijätti Rangersiin.

Kuten aiemminkin Stadin paikallispeleissä, Töölön jalkapallostadion oli maanantaina lähes loppuunmyyty. Paikalla oli 10 500 katsojaa. Espanjan jalkapalloliigan Madridin paikallisille, Atletico Madrid–Real Madrid ja Real Madrid–Atletico Madrid, tai Englannin Valioliigan Manchesterin derbyille Suomessa ei pärjätä, mutta Valencic oli vahvasti sitä mieltä, että tunnelma oli poikkeuksellisen hyvä Veikkausliigan kamppailuksi.

– Voisin helposti verrata sitä kotimaani derbyihin, missä Olimpija ja Maribor pelaavat. Se on käytännössä samanlainen: stadion täynnä ja fanit huutavat koko 90 minuuttia. Voi sanoa, että tämä on yksi urani isoimpia pelejä tähän asti.

Kymmenellä pisteellä Veikkausliigaa johtava HJK jatkaa pelejään sunnuntaina, kun se saa vieraakseen Telia 5G-areenalle sarjakolmosen, jo huimat 12 peliä putkeen tappioitta pelanneen FC Lahden.

Kommentoi Facebookissa