HJK maaleitta Espoossa – mestaruustaisto kiristyi

Toni Koskela jatkaa HJK:n päävalmentajana kaudelle 2023 asti.

Toni Koskela jatkaa HJK:n päävalmentajana kaudelle 2023 asti. (Kuva HJK)

KuPS onnistui kuromaan HJK:n etumatkan neljään pisteeseen.

JALKAPALLO Veikkausliigan mestaruustaisto tiukkeni viikonloppuna, kun HJK jäi sunnuntaina maalittomaan tasapeliin paikallispelissä FC Hongan vieraana. Honka loi ottelun parhaat maalipaikat ja HJK voi esityksensä valossa olla tasapeliin jopa tyytyväinen.

Viime torstaina HJK hävisi Konferenssiliigan ottelussa LASK Linzille Helsingissä 0-2. Tämä peli painoi HJK:n päävalmentajan Toni Koskelan mukaan pelaajien jaloissa.

– Torstain illan jälkeen tänään päiväpeli, joten oli itsestään selvää, että väsyneitä jalkoja on ja pelillisesti on vaikea päästä parhaaseen. Emme pystyneet ratkaisemaan Hongan matalaa blokkia tarpeeksi laadukkaasti emmekä olemaan riittävän intensiivisiä tietyissä puolustushetkissä, Koskela kommentoi HJK:n tiedotteessa.

Sarjassa toisena oleva Kuopion Palloseura voitti lauantaina Kotkassa KTP:n maalein 2-1. Kun HJK jäi sunnuntaina tasapeliin, on HJK:n etumatka KuPSiin enää neljä pistettä. Molemmilla on pelaamatta kaudesta seitsemän ottelua, joten kausi jatkuu mestaruustaiston osalta jännittävissä merkeissä.

Lienee jo selvää, että mestaruus ratkotaan HJK:n ja KuPSin välillä. Sarjakolmonen SJK ja sarjanelonen FC Inter pelasivat lauantaina Seinäjoella tasan 2-2.

SJK:n kannattajat osoittivat ottelussa tukea joukkueensa valmentajalle Jani Honkavaaralle ja toivat kriittisen viestinsä myös selvästi esiin Raimo Sarajärven johtamalle SJK:n seuraorganisaatiolle. Honkavaara päätti hiljattain, ettei jatka ensi kaudella SJK:n päävalmentajana, kun Sarajärvi ilmoitti julkisesti, ettei päätöstä ensi kauden valmentajasta kiirehditä, kun Honkavaaran optiota ei käytetty.

SJK on 15 pistettä HJK:ta perässä, mutta taistelee tiukasti paikasta ensi kaudeksi europeleihin. Jo europaikka olisi Honkavaaralta kunniakas saavutus, joka toisi SJK:n kassaan paljon euroja. Honkavaara voisi näpäyttää Sarjajärveä lähtemällä SJK:n peräsimestä voittajana.

Kuusi parasta joukkuetta jatkaa 22 kierroksen jälkeen ylempään loppusarjaan. Sijoilla 5-7 olevat FC Lahti, HIFK ja Ilves ovat kaikki tasapisteissä. Ilves voitti lauantaina Hakan 1-0, HIFK hävisi IFK Mariehamnille 0-3 ja fanikatsomonsa faniensa sikailun takia sulkenut FC Lahti jäi AC Oulun kanssa maalittomaan tasapeliin.

FC Honka elättelee vielä pieniä toiveita ylemmän loppusarjan paikasta taisteltuaan HJK-ottelussa tasapelin. Ennen kahta viimeistä otteluaan Honka on neljä pistettä FC Lahtea, HIFK:ta ja Ilvestä perässä ja kahden näistä tulisi siis jäädä sarjataulukossa Hongan taakse.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK:n avaus lässähti – putkeen ei mennyt kentällä eikä markkinoinnissa

Kommentoi Facebookissa