HJK voitti – sen vastustajan valmentaja osasi ennakoida

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa

HJK juhlii maalia Veikkausliigassa. (Kuva AOP)

HJK jatkaa Veikkausliigan kärjessä. Se ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä yhtään ottelua.

JALKAPALLO Veikkausliiga palasi maaottelutauolta torstaina ja sarjakärki HJK jatkoi odotetusti voittoputkeaan. HJK, hallitseva mestari, kukisti Valkeakoskella FC Hakan 2-1.

Avausjakso oli maaliton. Toisen puoliajan alussa HJK teki kaksi maalia. HJK:n maaleista vastasivat David Browne ja Luis Henrique. Hakan Ishmael Yartey nosti isännät maalin päähän, mutta HJK pystyi pitämään johtoasemaansa.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio ennakoi kohtaamista keskiviikkona rehelliseen sävyyn.

– Sen verran realistinen pitää olla, että jos me kymmenen kertaa pelattaisiin, niin kyllähän HJK niistä varmaan yhdeksän voittaisi. Fakta on se, että heille pitää osua heikompi päivä ja meidän pitää onnistua täydellisesti. Kyllä me sitä lähdetään hakemaan tottakai, Tainio sanoi.

Tainion ennakkokommentti vastasi hyvin torstaina nähtyä peliä ja toi selkeästi esille Veikkausliigan tasoerot. HJK:n budjetti on häntäpään seuroihin, kuten kahdeksantena olevaan Hakaan verrattuna ylivertainen.

HJK johtaa sarjaa kuitenkin vain pisteen turvin. Toisena oleva FC Inter voitti Turussa IFK Mariehamnin 3-0. Matias Ojala, Martti Haukioja ja Timo Furuholm tekivät maalit.

FC Lahti nousi sarjassa kolmanneksi voitettuaan kotiottelussaan FC Ilveksen 3-1. Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli pettynyt pelaajiensa tehokkuuteen.

– Tasainen peli oli kyseessä. Lahden vaarallisuus tiedettiin, mutta aloitimme oikeastaan aika hyvin. Loimme tarpeeksi tilanteita, niistä vain pitäisi laittaa sisään, Wiss harmitteli seuransa verkkosivuilla.

Kautensa yllättävänkin heikosti Veikkausliigassa aloittanut Suomen Cupin mestari KuPS sai helpotusta ahdinkoonsa voitettuaan Seinäjoella SJK:n 1-0. KuPS nousi viidenneksi ja SJK on sarjassa seitsemäntenä.

HIFK kävi Kotkassa voittamassa KTP:n 2-0 ja nousi peräti neljänneksi. Katsojia ottelussa oli 2511, mikä on kauden ennätysyleisö. Seinäjoella yleisömäärä oli 2430.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajille koittaa totuuden hetki – kisoissa pitäisi myös menestyä

Kommentoi Facebookissa