HJK voitti tiiviistä pelitahdista huolimatta – asema Veikkausliigan kärjessä vahvistui

HJK kiittää kannattajiaan (Kuva AOP)

HJK kiittää kannattajiaan. (Kuva AOP)

HJK pehmitti Veikkausliigassa FC Lahden 1-0 ja vahvisti asemiaan sarjakärjessä.

JALKAPALLO Eurokentillä viime viikkoina vahvasti urakoinut HJK vahvisti asemiaan Veikkausliigan kärkipaikalla voittamalla maanantaina FC Lahden 1-0. Voittomaali syntyi jo pelin 8. minuutilla, kun HJK:n David Browne sai pallon lahtelaisten verkkoon.

Voittonsa HJK nousi voiton myötä 44 pisteeseen ja johtaa sarjaa yhdeksän pisteen erolla. Toisena oleva KuPS on pelannut yhden ottelun HJK:ta vähemmän.

– Aloitettiin peli todella hyvin ja oltiin ensimmäiset puolituntia täysin ylivoimaisia, jonka jälkeen oltaisiin voitu johtaa useammalla maalilla. Sen jälkeen Lahti pääsi peliin mukaan, kun jouduttiin Kevinin (Kouassivi-Benissan) loukkaantumisen myötä organisoimaan peli uusiksi, ja sai parista erikoistilanteesta sekä kentän spesiaalista painetta, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela HJK:n tiedotteen mukaan.

– Tänään jouduimme tekemään kolme pakotettua vaihtoa, joka on harvinaista ja nostaa joukkueen suorituksen arvoa. Tapa, jolla näistä pari tuli tietysti harmittaa. Yksi menee kentän piikkiin, joka oli täysi katastrofi. On käsittämättöntä, että kenttä on noin huono ja siitä tehdään vielä vaarallisempi jättämällä se kastelematta, vaikka ymmärtääkseni sellainen sääntö Veikkausliigan katalogista löytyy. Toinen pakotettu vaihto taas johtui täysin holtittomasta ja vastuuttomasta taklauksesta, josta saatu keltainen kortti suhteessa muihin pelissä jaettuihin varoituksiin tuntuu kevyeltä rangaistukselta, Koskela jatkoi.

– Kaiken kaikkiaan erinomainen suoritus pelaajilta. Toisella jaksolla muutosten myötä meidän hyökkäyspelaaminen jouduttiin organisoimaan moneen kertaan uusiksi. Puolustimme kuitenkin erinomaisesti eikä lahdella ollut paikkaakaan. Meillä taas oli pari laukausta 5m ja muutama muu tilanne, josta pelin olisi voinut naulata, Koskela päätti.

HJK:lla on seuraavaksi edessään kaksi merkittävää ottelua. Torstaina HJK saa vieraakseen Eurooppa-liigan karsintaottelussa Istanbulin Fenerbahcen ja ensi maanantaina vastassa on Helsingissä Veikkausliigan ottelussa KuPS.

HJK hävisi viime torstaina Istanbulissa Fenerbahcelle 0-1. Toisesta ottelusta HJK tarvitsee maalin voiton päästäkseen jatkoajalle. Vierasmaalisääntöä ei europeleissä enää ole käytössä.

Voitto Fenerbahcesta veisi HJK:n Eurooppa-liigaan, jossa tarjolla oli muhkeat bonusrahat. Tosin HJK on jo varmistanut itselleen isot rahat saatuaan paikan uuteen eurokilpailuun Konferenssiliigaan. Sieltä tulee HJK:lle vähintään kolmen miljoonan euron potti.

HJK:n ja KuPSin ottelussa viikon kuluttua pelataan tärkeistä pisteistä. Mestaruuden kannalta ottelu voi olla jopa ratkaiseva.

FC Lahti koki HJK-ottelussa toisen perättäisen tappionsa. Joukkue on sarjassa neljäntenä, mutta ero HJK:hon on kasvanut Lahdella jo 17 pisteen suuruiseksi.

Kolmantena oleva FC Inter on jäänyt HJK:sta 15 pistettä. Lienee jo aika varmaa, että mestaruuden voittaa tänä vuonna HJK tai KuPS.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KuPS toipui murskatappiosta – HIFK:lle karu paluu koronakaranteenista

Kommentoi Facebookissa