HJK:lla hurja mahdollisuus Tanskassa – ”Hyviä aikoja eletään”

Perparim Hetemaj palasi 2022 HJK:n riveihin 16 vuoden tauon jälkeen. (Kuva Veikkausliiga)

Kokenut Perparim Hetemaj korosti HJK:n voittaneen todella kovan tanskalaisjoukkueen.

JALKAPALLO HJK on tasapelin päässä paikasta Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen voitettuaan torstaina Helsingissä pelatussa karsintaottelussa kovan tanskalaisjoukkueen Silkeborg IF:n 1-0. Silkeborg tuli Helsinkiin suosikkina, mutta oli HJK:n edessä yllättävänkin vaisu.

HJK:hon tänä vuonna 16 vuoden tauon jälkeen palannut kokenut keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj antoi ymmärtää HJK:n vastanneen haasteeseen hyvin, ja siksi vastustaja ei päässyt maalipaikoille.

– Toi oli hyvä joukkue. Huomasi, että niillä oli enemmän laatua, mitä vastaan normaalisti ollaan pelattu. Me puolustettiin hyvin. Ne pitivät enemmän palloa, mutta ei niillä vaarallisia paikkoja ollut. Lopussa saatiin paikkoja luotua, kun niiltä oli yksi mies poissa, Hetemaj sanoi Sport Contentille.

Hetemaj korosti HJK:n kaataneen vahvan vastustajan.

– Hyvä voitto tietenkin. Ei näitä ole helppoa voittaa. Tämä joukkue on voittanut FC Midtjyllandin ja Bröndbyn Tanskan liigassa. Ne on aika kovia joukkueita.

HJK sai pallon kolmesti verkkoon, mutta vain David Brownen maali hyväksyttiin. Hetemaj ei halunnut spekuloida hylätyillä maaleilla tai erikoisilla tuomaripäätöksillä.

– Turha niitä on sen enempää miettiä. Näissä ei ole VARia käytössä. Ei pysty jälkikäteen sanomaan mitään.

Browne ratkaisi HJK:n voiton komealla laukauksellaan. Hetemaj antoi kehut.

– Oli hyvä veto. Iloinen sen puolesta olen. Se on ollut viime aikoina tosi hyvässä iskussa.

Viikko sitten HJK varmisti jo paikan Konferenssiliigaan voitettuaan NK Mariborin. Hetemaj totesi, että lähtökohta oli nyt helpompi, kun europelien vähimmäistavoite oli saavutettu.

– Totta kai sillä paineella on merkitystä. Se oli minimitavoite. Tai minimi ja minimi. Se on harvinaista, että suomalainen joukkue pääsee lohkovaiheeseen. Nyt HJK on toista vuotta peräkkäin.

Nälkä tietysti kasvaa syödessä. Olisi pettymys, jos HJK hyytyisi Tanskassa ensi torstaina.

– Halutaan tietenkin siihen kovempaan kilpailuun. Kummassakin on laadukkaita joukkueita, mutta ehkä Eurooppa-liiga on pikkuisen laadukkaampi, Hetemaj sanoi.

Ennen Tanskan matkaansa HJK vierailee ensi sunnuntaina Valkeakoskella. Veikkausliigan mestaruustaiston kannalta Hakalle ei olisi varaa hävitä.

– Nyt meillä on Hakaa vastaan klassikko ja yritetään ottaa siitä kolme pistettä. Taistellaan Veikkausliigassa voitosta vielä. Hyviä aikoja eletään, kommentoi Hetemaj.

Hetemaj korostaa, että Tanskassa on pidettävä pää kylmänä. Liikaa ei kannata leijua, vaikka HJK lähteekin toiseen otteluun johtoasemasta.

– Tulee olemaan vaikea peli. Pitää vaan olla rauhallinen kovissa peleissä. Se joka tekee vähemmän virheitä näissä kovissa peleissä, yleensä voittaa pelejä.

Haastattelu Otto Palojärvi, Töölön stadion

Lue myös: Eurooppa-liiga lähellä – HJK pehmitti Tanskan liigan huippujoukkueen

Kommentoi Facebookissa