Kaksi suomalaista keihäsfinaaliin – Ella Junnilalle katkera pettymys

Kuva Dreamstime

Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela selviytyivät Münchenissä keihäsfinaaliin. Ella Junnila karsiutui korkeusfinaalista ja Sara Kuivisto 800 metrin finaalista.

YLEISURHEILU Lassi Etelätalo ja Toni Kuusela etenivät Münchenin EM-kisoissa keihäänheiton finaaliin. Etelätalo oli karsinnan kolmas tuloksella 79,26 ja Kuusela viides heitettyään 79,25.

Finaalissa sunnuntaina nähdään kaksi suomalaista. Toni Keränen heitti karsinnassa 77,01 ja karsiutui ensimmäisenä finaalista. Taso karsinnassa oli hyvin heikko, joten Keräsen karsiutuminen oli pettymyksenä sitäkin suurempi.

Pisimmälle karsinnassa heitti Tshekin Jakub Vadlejch. Hänen paras kaarensa kantoi 81,81.

Tällä kaudella 89,83 heittänyt Oliver Helander jäi EM-kisoista pois. Hän joutui jättämään kisat väliin vaivojen takia.

Korkeushypyn karsinta päättyi rajuun suomalaispettymykseen, kun kaikki kolme Suomen edustajaa karsiutuivat. Kolmisen vuotta sitten Suomen ennätyksen 195 ylittänyt Ella Junnila ei onnistunut ylittämään korkeutta 183 kärsittyään vatsalihasvaivasta.

Samaan korkeuteen katkesi myös Sini Lällän urakka karsinnoissa, joka Junnilan tavoin ylitti vain 178. Kolmas suomalaishyppääjä Heta Tuuri ylitti 183 toisellaan, mutta se jäi hänen lopulliseksi tuloksekseen, eikä finaaliin ollut asiaa.

Junnila purskahti Yleisradion tv-haastattelussa itkuun. Hänellä on riittänyt fyysisiä ongelmia kauden aikana ja urakka MM- sekä EM-kisoissa päättyi karsintaan.

Tokion olympialaisissa viime vuonna neljä Suomen ennätystä juossut Sara Kuivisto ei selviytynyt 800 metrin finaaliin. Välierissä Kuivisto ylsi kauden parhaaseen aikaansa 2.01,59 oltuaan erässään kuudes.

Kuivisto jätti Eugenen MM-kisat heinäkuussa väliin, koska harjoituskausi ei ollut mennyt hänellä putkeen sairastelun takia. EM-välierän jälkeen Kuivisto totesi YLE:lle juosseensa niin kovaa kuin nykykunnossaan pystyi.

Suomen pikaviestijoukkueet puolestaan karsiutuivat loppukilpailuista sekä miesten että naisten puolella. Odotusten valossa se ei ollut yllätys.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Wilma Murto näytti todellisen tasonsa – olympiakulta realistinen tavoite

Kommentoi Facebookissa