HJK:n kausi päättyi pettymykseen – tasoero liian suuri

HJK voitti 2021 jalkapallon Suomen mestaruuden. (Kuva HJK)

LASK Linz voitti HJK:n Konferenssiliigassa maalein 3-0. HJK oli menettänyt jatkomahdollisuutensa jo aiemmin.

JALKAPALLO HJK pelasi vuoden 2021 viimeisen ottelunsa torstaina Itävallassa Klagenfurtissa. Kyyti oli Konferenssiliigan alkusarjan päätösottelussa kylmää, kun kotijoukkue LASK Linz voitti helsinkiläiset 3-0.

HJK loi ensimmäisellä puoliajalla maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui. Husein Balic maalasi LASKin ensimmäisen puoliajan lopulla johtoon, mutta HJK:lla oli sen jälkeenkin tilaisuutensa maaleihin.

Keito Nakamuran 2-0 -maali toisella puoliajalla katkaisi HJK:n takaa-ajon. Lopussa Andreas Gruber teki LASKille vielä kolmannen maalin.

HJK antoi LASKille tasaisemman vastuksen kuin syyskuussa Helsingissä, mutta tasoero oli yhä suuri. HJK:ta puuttui tietysti useampi pelaaja loukkaantumisten takia ja Daniel O’Shaughnessy jätti seuran marraskuun jälkeen siirtyäkseen Saksaan.

Mutta 3-0 -lukemat kertovat tylyä kieltään. Tulosta ei sovi ihmetelläkään, kun ajatellaan, että LASK operoi 16 miljoonan euron pelaajabudjetilla HJK:n pelaajabudjetin oltua kauden 2021 alussa 1,7 miljoonaa euroa.

Toisessa lohkon ottelussa Maccabi Tel Aviv jäi 1-1 -tasapeliin Alashkert Jerevania vastaan. Maccabi ja LASK menivät lohkosta jatkoon.

HJK voitti Alashkertin sekä kotona että vieraissa ja tienasi tästä miljoona euroa bonusta. Jo pelkkä Konferenssiliigaan pääsy toi HJK:lle neljän miljoonan euron bonustulot.

Rahapotti oli Suomen tasoon nähden komea, mutta neljän miljoonan euron joukkueellakaan HJK ei menestyisi Itävallan tai Israelin pääsarjassa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukin Norwich tipahti jumboksi

Kommentoi Facebookissa