HJK:n tehoton putki vain jatkuu – KuPSilla henkinen yliote

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

Veikkausliigan kärkiottelussa HJK ja KuPS pelasivat 1-1 -tasapelin.

JALKAPALLO Kuopion Palloseura jatkaa Veikkausliigan kärjessä pelattuaan lauantaina 1-1 -tasapelin Helsingissä HJK:n vieraana. KuPS johtaa sarjaa yhä kolmen pisteen turvin.

KuPS siirtyi johtoon jo 6. minuutilla Gabriel Bispon maalilla. Bojan Radulovicin toisella puoliajalla ampuma rankkari pelasti HJK:lle tasapelin.

HJK oli viidessä edellisessä ottelussaan tehnyt vain yhden maalin. Nyt maalimäärä ”tuplaantui”.

Sarjan kärkiottelu oli tasainen. Toisen kerran tällä kaudella HJK:n kanssa tasapeliin yltänyt KuPS poistui kentältä kuitenkin tyytyväisempänä joukkueena. Se on pelannut HJK:ta yhden ottelun vähemmän ja voi kasvattaa etumatkansa HJK:hon kuuteen pisteeseen.

Kausi on nyt puolessavälissä. HJK:lla on yhä hyvä mahdollisuus mestaruuteen, mutta KuPS on tällä hetkellä henkisesti selkeästi niskanpäällä.

Veikkausliigassa ylivoimaisesti rahakkaimmalla budjetilla operoiva HJK on kärsinyt loukkaantumisista. Lisäksi brasilialaispelaaja Jair poistui joukkueesta seksuaalirikoksen takia.

Pelaajatilanteella kaikkea ei voi HJK:n osalta silti selittää. Päävalmentaja Toni Koskelan valmennustiimillä on selkeitä ongelmia varsinkin hyökkäyspelin toteuttamisessa.

Tuplamestaruusmahdollisuutensa HJK jo menetti. Se hävisi Suomen Cupin puolivälieräottelun viime keskiviikkona Interille rankkarikilpailussa pelin päätyttyä sitä ennen 0-0.

FC Hongan mestaruushaaveet saivat takaiskun espoolaisjoukkueen jäätyä kotikentällään 1-1 -tasapeliin toiseksi viimeisenä sarjassa olevaa IFK Mariehamnia vastaan. Honka on sarjassa kolmantena kuuden pisteen päässä KuPSista. Se on pelannut yhden ottelun KuPSia vähemmän.

Lahdessa nähtiin hienoinen yllätys, kun paikallinen FC Lahti voitti Turun FC Interin 2-1. Lahti oli vaihtanut hiljattain valmentajaa Ilir Zenelin saatua potkut ja Mikko Mannilan tultua tilalle.

Alkukauden merkittävä yllättäjä AC Oulu sai kunnolla turpaansa kotiottelussaan. Vierailija VPS voitti peräti 6-0. AC Oulu on sarjataulukossa viidentenä ja VPS kuudentena.

Helteinen sää toi väkeä katsomoihin kolmella paikkakunnalla ihan mukavasti. Helsingissä katsojia oli 5707, Oulussa 3112 ja Lahdessa 1915. Espoossa katsojamäärä oli kuitenkin umpisurkea 749.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Yllätyksiä Veikkausliigassa – HIFK:lle avausvoitto, HJK:lle tappio

Kommentoi Facebookissa