HJK:n vaikeudet jatkuvat – ”Stadi on mustakeltainen”

FC Honka juhlii maalia. (Kuva AOP)

FC Honka juhlii maalia. (Kuva AOP)

Espoon FC Honka pehmitti hallitsevan mestarin HJK:n Töölössä.

JALKAPALLO Jalkapallon Suomen mestari HJK jatkoi kauttaan takkuisissa merkeissä hävittyään Metro-derbyn Töölössä FC Hongalle 0–1. Honka ratkaisi ottelun Juha Hakolan ampumasta upeasta vapaapotkusta.

HJK:n Klubipääty-katsomossa oli hiljaista. Pieni Hongan fanijoukko piti meteliä ja lauloi ottelun päätteeksi ”Stadi on mustakeltainen” viitaten HJK:n fanien tuttuun fanilauluun ”Stadi on sinivalkoinen”.

Montaa maalipaikkaa HJK:lla ei ollut. Honka puolusti hyvin ja hyödynsi vahvuuksiaan HJK:ta tehokkaammin.

– Aika tarkkaavainen peli oli. Maalitsäänssejä ei ollut oikein kummallakaan. Tänään ratkaistiin erikoistilannemaalilla, summasi ottelun sankari Hakola.

Hakola painottaa, että Hongan aseena on juuri tehokkuus erikoistilanteissa. HJK:ta vastaan se toi kolme pistettä.

– Haetaan aina maaleja erikoistilanteista ja tänään se riitti. Tarkkaa puolustuspeliä oli. Tasaväkiset matsit ratkeavat välillä noin.

Hakola ampui vapaapotkunsa sisään komeasti tolpan kautta.

– On näitä harjoiteltu muutaman kerran, että ne uppoaisivat sinne. Hyvä itseluottamus oli siinä eilisen treenin jälkeen, että uppoaisi. Sanoin Lucasille (Kaufmann), että laitan pussiin, hän sanoi.

HJK:n Riku Riskin alussa tekemä maali hylättiin paitsiona. Sen jälkeen paikat jäivätkin vähiin. Riski myönsi, ettei HJK:n hyökkäyspeli ollut toivotulla tasolla.

– Tänään saatiin monta puolittaista paikkaa, mutta ei niin hyviä maalipaikkoja, kuin oltaisiin haluttu. Totta kai me ollaan pettyneitä, koska halutaan voittaa kaikki pelit. Mutta tää on futista.

Voitollaan Honka nousi sarjassa toiseksi tasapisteisiin kärkijoukkue FC Interin kanssa. Riski painottaa, että vastassa oli kova ryhmä.

– Kaikki tietää, että Honka on erittäin hyvä joukkue. Hyvin valmennettu ja hyviä pelaajia. Ei se ole mikään yllätys. Meidän pitää olla parhaimmillamme, että pystytään kääntämään pelit voitoiksi.

Viisi vuotta päävalmentajan hommassa toiminut Mika Lehkosuo sai HJK:sta potkut toukokuun lopulla. RoPS:sta tilalle päävalmentajaksi hankittu Toni Koskela valmensi HJK:n ensin kahteen voittoon, mutta nyt tuli tappio. HJK:n Honka-pelin ongelmat muistuttivat Lehkosuon aikaisia ongelmia.

– Kyllä me ollaan yritetty treenata näitä uusia asioita eli kääntää peliä nopeasti ja olla aggressiivisia. Kun riistetään pallo, halutaan mennä nopeasti ja tehokkaasti eteenpäin ja pyritään yllättämään vastustaja, kun he eivät ole ihan organisoituneita. Päivä kerrallaan mennään eteenpäin ja opitaan enemmän. Välillä tulee askelia taaksepäin niin kuin tänään, Riski kertoi.

Riskin mielestä Koskelan oppeja toteutettiin ihan hyvin, mutta maalipaikoille ei vain päästy.

– Ajoittain onnistui joo. Saatiin riistoja hyvissä paikoissa ja päästiin eteenpäin, mutta ei pystytty viemään hyökkäyksiä loppuun asti. Mutta tää on prosessi. Mennään eteenpäin ja tullaan olemaan vielä vahvoja.

HJK on sarjataulukossa viidentenä kahden pisteen päässä kärjestä. Mutta sarjan seitsemäs tila, joka tietäisi alempaa loppusarjaa ja putoamista mestaruustaistelusta, on vain neljän pisteen päässä. Kaudessa on mielenkiintoisia piirteitä.

Teksti Otto Palojärvi, Helsinki

Lue myös: Kiinalaisomistus siivittänyt HIFK:n pisteputkeen Veikkausliigassa

Kommentoi Facebookissa