Honka jatkaa tappioitta Metroderbyn jälkeen – ainoana joukkueena Veikkausliigassa

FC Honka juhlii maalia. (Kuva AOP)

FC Honka juhlii maalia. (Kuva AOP)

FC Honka pelasi HJK:n kanssa lauantaina 1-1 -tasapelin. Honka on Veikkausliigan ainoa tappioton joukkue.

JALKAPALLO FC Honka jatkaa Veikkausliigassa ainoana joukkueena ilman tappioita. Lauantaina pääkaupunkiseudun Metroderbyssä Honka taisteli HJK:n vieraana 1-1 -tasapelin.

Jean Marie Dongou maalasi 19. minuutilla Hongan johtoon. HJK:n maalivahti Antonio Reguero teki karmean mokan ja Dongou korjasi hedelmän.

HJK:n pelasti häpeältä Miro Tenho. Hän puski tasoituksen 56. minuutilla kulmapotkutilanteesta.

HJK sai pisteen, mutta tulos ei ollut sitä, mitä joukkue odotti. HJK:lla on Veikkausliigan ylivoimaisesti suurin budjetti.

Alkukaudella HJK ei ole ollut kuitenkaan ylivoimainen joukkue. Inter, KuPS, Honka ja HIFK ovat osoittautuneet HIFK:n tasaveroisiksi haastajiksi.

Sarjataulukossa HJK on kolmantena neljä pistettä kärkijoukkuetta FC Interiä perässä. Inter on pelannut yhden ottelun HJK:ta enemmän.

Juttuvinkki: Lahden Kuusysi teki jättiyllätyksen – Romanian julma diktatuurikin oli saada nenilleen

Honka on voittanut kymmenestä ottelustaan vain kolme. Seitsemän kertaa joukkue on pelannut tasan. Kymmenessä ottelussa Honka on päästänyt vain viisi maalia, mikä kertoo joukkueen puolustuspelin vahvuudesta.

Sarjataulukossa Honka on neljäntenä tasapisteissä viidentenä olevan HIFK:n kanssa. HIFK on pelannut yhden ottelun Honkaa vähemmän.

Lauantain toisessa ottelussa FC Ilves ja SJK pelasivat maalittoman tasapelin. Ilves on sarjassa seitsemäntenä ja SJK yhdeksäntenä.

SJK on voittanut tällä kaudella vain yhden ottelun. Seuran toiseksi suurimmalla budjetilla ökyilevältä joukkueelta tulostaso on toistaiseksi ollut surkeaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK:n putki päätökseen – sarjan huonoimmat erottuvat jo muista

Kommentoi Facebookissa