Hostellirakennus palaa Äkäslompolossa – tuhoutuu kivijalkaan saakka

Sammutustyöt ovat yhä käynnissä ja paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä. (Kuvituskuva Fotolia)

Lapin poliisi ja pelastuslaitos saivat hälytyksen rakennuspalosta puolenyön jälkeen.

TULIPALO Kolarin Äkäslompolossa sijaitseva Silver Fox -hostellirakennus on tuhoutumassa kivijalkaan saakka. Lapin poliisilaitos ja Lapin pelastuslaitos saivat hälytyksen rakennuspalosta puolenyön jälkeen tiistaiyönä 13.2.2024.

Viranomaisten saapuessa paikalle kaksikerroksinen hirsirakennus oli täyden palon vaiheessa ja osittain jo sortunut.

– Sammutustyöt ovat yhä käynnissä. Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä Kolarista, Äkäslompolosta, Muoniosta ja Sirkasta sammuttamassa paloa, kertoo Lapin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Tuomas Korhonen.

Hostellin asukkaat olivat poistuneet rakennuksesta omatoimisesti. Viranomaisilla ei ole toistaiseksi varmuutta, kuinka monta henkeä rakennuksessa on ollut palon syttyessä. Osa majoittujista on siirretty toisaalle majoittumaan ja osa on kuljetettu ensihoidon toimesta jatkotutkimuksiin Rovaniemelle.

Poliisi ei ole voinut vielä aloittanut palonsyyn tutkintaa, koska sammutustyöt ovat vielä käynnissä. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Tutkinnassa selvitetään ja varmistetaan muun muassa kaikkien rakennuksessa yöpyneiden henkilöllisyys ja sijainti.

Lue myös: Koulun tulipalo sytytettiin todennäköisesti tahallaan – teosta epäillään alle 15-vuotiaita lapsia

Kommentoi Facebookissa