Hotelli Iso-Syötteen rajun tulipalon todennäköinen syy – alakerran sviitin takassa olleet vuotokohdat

Hotelli Iso-Syöte ennen tulipaloa helmikuussa 2018.

Hotelli Iso-Syöte ennen tulipaloa helmikuussa 2018. (Kuva AOP)

Tulisijan vikaantuminen on ollut pitkäkestoinen prosessi ja vaikea havaita ulkopuolelta.

TULIPALO Takassa ollut vuoto aiheutti todennäköisesti hotelli Iso-Syötteen tulipalon Pudasjärvellä 21.12.2018. Rajussa palossa tuhoutui hotellirakennuksen toinen siipi ja asukkaat jouduttiin evakuoimaan.

Palonsyyntutkinnassa on todettu hotellin alakerran sviitissä sijaitsevan takan palopesässä olevan vuotokohtia, joiden kautta palokaasut ovat päässeet kiertämään puurakenteeseen, mistä palo on noussut yläpohjaan. Palojäljet takan takaisissa rakenteissa tukevat tätä havaintoa.

Tulisijan vikaantuminen on ollut pitkäkestoinen prosessi eikä sitä ole ollut ulkopuolelta mahdollisuutta havaita. Myös silminnäkijähavainnot palon alkuvaiheesta tukevat tutkinnassa ilmi tulleita asioita.

Sviitissä olevaa takkaa oli lämmitetty ainakin kahtena tulipaloa edeltäneenä iltana. Viimeisin nuohous oli tehty kaksi kuukautta sitten, myöskään sen yhteydessä vuotokohdat eivät ole olleet havaittavissa.

Tekninen paikkatutkinta on suoritettu loppuun, mutta vielä suoritetaan joitakin sähköteknisiä tutkimuksia. Näillä tutkimuksilla pyritään edelleen varmistamaan oletettua syttymissyytä ja myös pois sulkemaan se, että palon olisi aiheuttanut sähkövika tai sähkölaite.

Lue myös: Hotelli Iso-Syöte on ilmiliekeissä ja alueen asukkaat evakuoitu – ”Tämä on raju palo”

Kommentoi Facebookissa