Hotelli Iso-Syöte on ilmiliekeissä ja alueen asukkaat evakuoitu – ”Tämä on raju palo”

Sammutustöihin on osallistunut 15 pelastuslaitoksen yksikköä.

Sammutustöihin on osallistunut 15 pelastuslaitoksen yksikköä. (Kuvituskuva Fotolia)

Palosta on aiheutunut mittavat, satoihin tuhansiin euroihin nousevat vahingot.

ONNETTOMUUS Pohjoisessa lähellä Lapin maakunnan rajaa Pudasjärvellä sijaitseva hotelli Iso-Syöte on ilmiliekeissä. Pelastuslaitokselle hälytys tuli ennen kello yhtä yöllä, tulipaloa on sammutettu aamuun asti.

Hotellirakennuksen toinen siipi on tuhoutunut ja katto tulessa, paloa on pyritty rajaamaan. Sammutustöille on haasteensa tuonut navakka tuuli sekä toistakymmentä pakkasastetta. Hotellista on evakuoitu 41 ihmistä ja sähkökatkon johdosta alueelta noin sata ihmistä Pikku-Syötteelle.

– Tämä on raju palo. Sammutustyöt jatkuvat pitkälle päivään, päivystävä palomestari Hannu Timonen kommentoi STT:lle aamuyöllä.

Hotelli Iso-Syöte ennen tulipaloa helmikuussa 2018.
Hotelli Iso-Syöte ennen tulipaloa helmikuussa 2018. (Kuva AOP)

Hotellinjohtaja Juha Kuukasjärven mukaan majoitustilat eivät olleet vielä aivan täynnä eurooppalaisia jouluturisteja. Palosta on aiheutunut mittavat, satoihin tuhansiin euroihin nousevat vahingot. Sammutustöihin on osallistunut 15 pelastuslaitoksen yksikköä.

Lokakuussa uutisoitiin Iso-Syötteellä käynnistyvän syksyn ja tulevan kevään aikana joukko hankkeita vauhdittamaan Pudasjärven kaupungin matkailua. Suurimmat investoinnit oltiin tekemässä uusiin rakennuksiin, sillä alueelle oli nousemassa 120-paikkainen huoneistohotelli sekä monitoimiareena.

Keväällä alueella oltiin toteuttamassa myös iso infrahanke, jonka myötä parkkialueen kapasiteetti kaksinkertaistuisi kuuteensataan paikkaan. Hankkeiden takana oli Hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terentjeff ja Pudasjärven kaupunki.

Lue myös: Jorma Terentjeff nousi pikkumökistä miljonääriksi – ”Elämäni on ollut ilon ja surun vuoristorataa”

Kommentoi Facebookissa