Katri Helenan Joulumaa oli edelleen radioiden soitetuin kotimainen – suomalaisten laulujen osuus kasvoi selvästi

Katri Helenan esittämä ja säveltämä sekä Junnu Vainion sanoittama ”Joulumaa” on pysynyt suosikkina jo 40 vuotta.

Katri Helenan esittämä ja säveltämä sekä Junnu Vainion sanoittama ”Joulumaa” on pysynyt suosikkina jo 40 vuotta. (Kuva AOP)

Katri Helenan kappale oli joulun soitetuin kotimainen joululaulu ja kokonaislistan kakkonen.

JOULULAULUT Kotimaisten joululaulujen osuus radioiden soittolistoilla kahdenkymmenen kärjessä kasvoi edellisvuoden kuudesta kappaleesta yhdeksään. Tiedot ilmenevät Tekijänoikeusjärjestö Gramexin selvityksestä, jossa perinteiseen tapaan kerrotaan, mitkä joululaulut soivat viime jouluna yksityisissä radioissa.

Joulun 2017 soitetuin joululaulu oli edellisten vuosien tapaan Wham!-yhtyeen kappale Last Christmas 737 soittokerralla. Joulun toiseksi soitetuin ja samalla soitetuin kotimainen oli Katri Helenan Joulumaa 626 soittokerralla. Kolmannella sijalla oli 526 soittokerralla Mariah Careyn kappale All I Want For Christmas Is You.

Neljäntenä oli John Lennonin & Yoko Onon kappale Happy Xmas (War Is Over) 524 soittokerralla ja viidentenä Mel & Kim kappaleella Rockin’ Around The Christmas Tree 412 soittokerralla.

Joulumaa nousi edellisvuoden kuudennelta sijalta kokonaislistan kakkoseksi. Kotimaisten osuus kasvoi muutenkin selvästi. Niitä oli 20 kärkijoukossa yhdeksän. Se on kolmanneksen enemmän kuin edellisvuonna, jolloin niitä mahtui listalle kuusi.

Toiseksi soitetuin kotimainen oli Haloo Helsinki! kappaleella Joulun kanssas jaan, 387 soittokertaa. Kotimaisen listan kolmantena oli Leevi & The Leavingsin Jossain on kai vielä joulu, neljäntenä Suvi Teräsniskan Hei Mummo, viidentenä Antti Tuiskun Lämmin lumi peittää maan, kuudentena Jenni Vartiaisen Tule meille jouluksi, seitsemäntenä Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen, kahdeksantena Laura Voutilaisen Kun joulupukki suukon sai ja yhdeksäntenä Mamban Jollei jouluna ole lunta.

Takavuosien kestosuosikki, Juice Leskisen Sika, ei enää pariin vuoteen ole mahtunut kahdenkymmenen kärkeen. Tilaston on tehnyt tekijänoikeusjärjestö Gramex radioilta saamiensa soittotietojen perusteella. Tekijänoikeusjärjestö Gramex edustaa esittäviä taiteilijoita sekä äänitteiden tuottajia.

Lue myös: George Michael menehtyi jouluna – Last Christmas on yksi soitetuimmista kasariklassikoista

Kommentoi Facebookissa